Cum arăta Iisus Hristos în realitate. Savanţii i-au refăcut chipul, pe baza descrierilor din Evanghelia după Matei FOTO

Adevăratul chip al lui Iisus Hristos a fost realizat de către un fost artist, expert în criminalistică. Portretul este după descrierea din Evanghelia după Matei.

12 feb. 2018, 18:08

Adevăratul chip al lui Iisus Hristos a fost realizat cu ajutorul unui model dibital tridimensional al fețelor, conform descrierii din Evanghelia după Matei. Cercetările fostului artist medical, expert în criminalistică, Richard Neave, îl prezintă pe Mântuitor ca având părul cârlionțat, ochi închiși la culoare, barbă stufoasă, fața lată și ten măsliniu.

Această descriere este departe de chipul cu care credincioșii s-au obișnuit, dar mai aproape de trăsăturile tipice evreilor din Orientul Mijlociu din zona Galileea din nordul Israelului.

Richard Neave a schițat portretul unui bărbat adult care a trăit în aceeași perioadă cu Iisus, dar alți experți susțin că descrierea este departe de ceea ce au realizat marii pictori ai lumii.

Neave și echipa sa s-au ghidat după descrierile din Grădina Ghetsemani, Noul Testament în Evanghelia după Matei. În opinia lor, Iisus ar fi avut trăsăturile faciale tipice ale unui evreu ale acelor vremuri. Iisus ar fi putut avea o înălțime de 1,5 metri și o greutate de 50 de kilograme.