Cum arată prima femeie din lume care nu va îmbătrâni niciodată

Elizabeth Parrish ar putea fi prima femeie din lume care nu va îmbătrâni niciodată. Șansele ca această femeie să nu îmbătrânească niciodată sunt foarte mari, mulțumită tratamentului genetic la care a fost supusă. Află mai multe detalii despre acest caz incredibil.

27 apr. 2017, 17:00
Cum arată prima femeie din lume care nu va îmbătrâni niciodată

Elizabeth Parrish este director general al Bioviva USA Inc. Este, de asemenea, prima femeie din lume care nu va îmbătrâni niciodată. În anul 2015, femeia a fost supusă unui tratament genetic în laboratoarele companiei căreia îi este director general. Tratamentul acesta oprește procesul de îmbătrnire a masei musculare și a celulelor stem, fenomene care apar pe măsură ce înaintăm în vârstă.

Experiementul este unul de lungă durată. Dacă vor reuși să oprească procesul natural de îmbătrânire, cercetătorii companiei Bioviva USA Inc vor fi primii din lume care reușesc să obțină rezultate favorabile în urma aplicării unui tratament care alungește telomerii. „Metodele terapeutice utilizate la ora actuală aduc foarte puţine beneficii persoanelor care suferă de boli apărute odată cu înaintarea în vârstă. Progresele făcute în domeniul biotehnologiei ne pot permite să îmbunătăţim această situaţie, iar dacă tratamentul conceput de noi se va dovedi a fi eficient înseamnă că vom scrie istorie”, susține Elizabeth Parrish, potrivit descopera.ro.

Telomerii sunt acele segmente ale ADN-ului care apar la capetele cromozomilor liniari. Acestea sunt precum niște „amortizoare” pentru materialul genetic care trece prin procesul de îmbătrânire. În timp ce are loc diviziunea celulară, telomerii devin atât de scurți încât nu mai au cum să protejeze cromozomii. Drept urmare, cromozomii nu mai funcționează. De aceea oamenii îmbătrânesc.

Geneticienii au fost cei care au verificat până acum rezultatele acestui tratament. Potrivit specialiștilor care fac studiul și care au aplicat acest tratament de oprire a procesului de îmbătrânire, trebuie să aștepte chiar și câțiva ani înainte de a afla dacă experimentul a avut sau nu au avut succes.

Citeşte şi România îmbătrâneşte. Numărul tinerilor scade, în timp ce al bătrânilor creşte