Cum arată una din locuinţele RA-APPS refuzate de Traian Băsescu VIDEO

Traian Băsescu vrea să dea Guvernul în judecată pentru că nu a primit una dintre cele două vile de la Snagov. El spune că nu i-a fost atribuită o casă, aşa cum prevede legea, în calitatea sa de fost şef de stat. Guvernul i-a pus la dispoziţie, câteva apartamente, dar şi două vile de lux, de sute de metri pătraţi. Una dintre acestea se află aproape de Universitate.

26 ian. 2015, 09:41
Cum arată una din locuinţele RA-APPS refuzate de Traian Băsescu VIDEO

Printre variantele propuse în luna decembrie lui Traian Băsescu de către RA-APPS se află şi o locuinţă din strada David Praporgescu. Imobilul are 9 camere şi 295 m², la care se adaugă o curte de 300 m².

Fostul preşedinte Traian Băsescu a trimis Guvernului o plângere administrativă prealabilă în care avertizează că se va adresa instanţei judecătoreşti dacă nu i se acordă o locuinţă ca reşedinţă şi un cabinet de lucru, spunând că el a agreat cele două vile din Snagov propuse, dar nu a primit răspuns.

Citeşte şi Vila 11 din Snagov, propusă lui Traian Băsescu, scoasă la vânzare cu aproape 4 milioane de euro

În documentul obţinut de pesurse.ro, „subsemnatul Băsescu Traian, cu domiciliul ales în vederea comunicării actelor în strada Ştefan Mihăileanu” înaintează o plângere administrativă prealabilă împotriva refuzului Secretariatului General al Guvernului (SGG) şi al Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) de atribuire a folosinţei gratuite a unei locuinţe de protocol, cu destinaţia de reşedinţă, şi a unui cabinet de lucru, arătând că aceste drepturi i se cuvin în calitate de fost preşedinte al României.

Potrivit legii care reglementează situația foștilor președinți ai României, după încheierea mandatului/mandatelor un fost președinte are dreptul la locuință de protocol adecvată susținută de la bugetul statului, la un număr de consilieri plătitți tot de stat, gardă SPP, mașină și 3 sferturi din retribuția șefului de stat pe funcție.

Citeşte şi: Ponta, despre reşedinţa lui Băsescu: Nu aş vrea să mă ocup de problemele locative ale unui cetăţean

Guvernul a prezentat recent o listă transmisă, în luna decembrie, de RA-APPS către Traian Băsescu incluzând şapte case pe care acesta să le utilizeze ca reşedinţă după încheierea mandatului de preşedinte al ţării, printre care şi două vile în Snagov, Guvernul spunând că Băsescu a refuzat unele dintre case şi nu a răspuns pentru altele.

Lista i-a fost transmisă lui Băsescu după ce acesta a solicitat RA-APPS, în atenţia şi a Secretariatului General al Guvernului, să îi fie atribuită spre folosinţă gratuită o locuinţă de protocol cu destinaţia de reşedinţă, alta decât Vila Lac 3, ocupată în prezent, precum şi un spaţiu ca birou de lucru, după încheierea amndatului prezidenţial, conform legii în vigoare.

Pe listă au fost propuse apartamentul cu şase camere din Bulevardul Constantin Prezan, din clădirea în care Traian Băsescu a locuit, la etaje diferite, cu Adrian Năstase şi Nicolae Văcăroiu (cu o suprafaţă de 279 metri pătraţi), Vila 11 din Snagov, Vila 1A din Snagov (472 metri pătraţi), un spaţiu cu cinci camere şi încă trei camere de serviciu din strada Orbescu (440 metri pătraţi), un imobil cu 9 camere din strada David Praporgescu (295 metri pătraţi), un apartament cu 5 camere din strada Barbu Delavrancea (280 metri pătraţi) şi un apartament cu 8 camere din strada Lev Tolstoi (273 metri pătraţi).

Ponta, despre oferta de case RA-APPS transmisă lui Băsescu: Este un client foarte cusurgiu