Anchetă după dispariţia înregistrărilor cu Traian Băsescu de la DIICOT. SRI a reuşit să refacă CD-urile furate

Parchetul General a cerut o anchetă la nivel înalt pentru înregistrările cu Traian Băsescu dispărute din sediul DIICOT. Potrivit România TV, Parchetul vrea să afle cum au dispărut CD-urile pe care se aflau discuţii telefonice ale lui Sorin Blejnar cu Traian Băsescu şi Dorin Cocoş. Deşi erau într-un fişet, sub cheie, nimeni nu îşi explică unde au dispărut. Între timp, SRI a reuşit să refacă CD-urile, care sunt acum la DIICOT şi la instanţă.

01 mai 2015, 14:56
Anchetă după dispariţia înregistrărilor cu Traian Băsescu de la DIICOT. SRI a reuşit să refacă CD-urile furate

Mai multe înregistrări care l-ar putea încrimina pe fostul preşedinte Traian Băsescu au dispărut din sediul DIICOT. Este vorba despre sute de înregistrări din dosarul lui Sorin Blejnar, fost şef ANAF, trimis in judecată în Dosarul Motorina, informează România TV.

Citeşte şi: STENOGRAME INCENDIARE: Traian Băsescu şi Elena Udrea, interceptaţi în dosarul fostului şef ANAF Sorin Blejnar

Procurorii nu au nici o explicatie referitoare la modul în care au dispărut aceste probe. În acest sens, DIICOT a sesizat Parchetul General pentru a se putea stabili cum a fost posibil acest furt.

În înregistrari au fost surprinse convorbiri între Sorin Blejnar şi multe persoane, printre care Dorin Cocoş şi Traian Băsescu.

Ancheta nu a fost pusă în pericol pentru că SRI aveau acele înregistrări pe serverele lor şi astfel au fost refăcute CD-urile şi reataşate la dosar.