Cum bate câmpii Cătălin Tolontan, atacându-l pe Ponta şi atacând RTV

Cătălin Tolontan a criticat Romania TV imediat după eşecul României cu Grecia la barajul CM 2014. 

17 nov. 2013, 09:54
Cum bate câmpii Cătălin Tolontan, atacându-l pe Ponta şi atacând RTV

Nimic despre fotbal, multă politică și ranchiună – așa ar putea fi caracterizată analiza meciului Grecia-România făcută de jurnalistul Cătălin Tolontan pe blogul propriu. Multe atacuri la Ponta, multe atacuri la PSD, multe atacuri la România Tv, televiziunea care a transmis meciul, dar aproape nimic despre prestația tricolorilor din meciul amintit, și mai ales nimic despre tactica „de geniu” adoptată de mister Pițurcă. Din păcate, jurnalistul sportiv a fost acum jurnalistul băsist.

Este greu de înțeles cum un jurnalist sportiv, așa cum se pretinde a fi Tolontan, pierde din vedere un aspect foarte important: un post de știri a riscat o sumă enormă de bani pentru a transmite un meci de fotbal pe care doreau să îl vadă toți românii, alte televiziuni refuzând asumarea acestui risc.

Probabil Tolontan nu poate trece peste frustrarea generată de faptul că GSPTv, postul din care credea că va face avere, a falimentat tocmai din cauza politicii sale manageriale defectuoase. Poate de aia nici nu îl critică pe Pițurcă, pentru că și el se simte urmărit de consecințele propriilor greșeli.

Aș mai menționa ceva. Cătălin Tolontan și-a creat în ultimii ani au o aură făcându-și imagine pe spatele politicienilor și nu prin prestațiile sale în calitate de jurnalist sportiv. Pentru Tolontan, indiferent de cât de bună-credință este un om politic, acesta devine o potențială țintă, chiar și atunci când face lucruri bune. A critica cei mai importanți oameni din stat că se bucură de un meci al naționalei, că îi încurajează pe jucători este absurd. La fel de absurdă fiind și acuzația că au făcut-o la RTV. Păi unde să o facă, dacă acolo se transmite meciul?

Aș face și un comentariu legat de calitățile de jurnalist sportiv ale lui Tolontan. Tmp de trei zile acesta a fabulat pe marginea echipei lui Pițurcă, a cărui componență și așezare în teren la primul fluer nu a avut nicio legătură cu elucubrațiile lui Tolontan. Pentru un jurnalist obișnuit să acționeze doar la pont, probabil e frustant că metoda dă greș.

Din păcate, domnul Tolontan, intenționat sau nu, a devenit o gură de tun a propagandei băsiste, tot mai frustrată și ea de impactul scăzut pe care îl au atacurile pe care le lansează. Cine știe, poate Cătălin Tolontan vrea să se revanșeze față de tabăra președintelui, după ce ancheta sa în cazul Ridzi a spus ceva publicului și despre modul în care Elena Băsescu a ajuns în Parlamentul European.