Cum conservăm fructele în miere

Mierea de albine este un aliment excelent pentru a furniza energie, faciliteaza o performanta fizica crescuta, rezistenta ridicata la oboseala si un randament mental ridicat. Consumul de miere previne si amelioreaza boli precum tulburarile hepatice, osteoporoza, ulcerul, diabetul, obezitatea, tulburari gastro-intestinale, lipsa de calciu si magneziu, tulburarile de crestere. Conservele din fructe in miere ies perfect daca sunt preparate din fructede calitate, proaspete si bine coapte.

25 iun. 2014, 06:16
Cum conservăm fructele în miere

Visine conservate in miere

Curata de codite si samburi un kilogram de visine bine coapte si pune-le intr-un borcan. Toarna 4 kilograme de miere peste visine. Infasoara borcanul cu hartie de culoare inchisa si lasa-l la loc uscat, timp de sase saptamani.

Scoate apoi visinile cu o paleta sii pune-le in alt borcan. Toarna mierea in care au fost macerate peste ele, incat sa fie bine cuprinse. Leaga borcanul cu celofan si pastreaza-l la loc racoros si uscat. Poti utiliza visinele conservate ca dulceata sau in componenta altor preparate: salate, compoturi, prajituri. Inainte insa, lasa visinele sa se scurga de sirop intr-un vas. Pentru ca siropul rezultat il poti folosi si separat sau il poti pastra la rece, in borcan acoperit, sub forma de sirop de visine.

CITESTE SI: Ce alimente nu trebuie să-ţi lipsească din bucătarie pentru o siluetă de vis şi o sănătate de fier

Cirese negre conservate in miere

Ciresele negre conservate in miere le prepari la fel ca visinile conservate. Diferenta e in cazul cireselor care nu sunt amare.

Citeste mai mult pe curademiere.ro