Cum devine ROMÂNIA un PARADIS FISCAL până în 2019 VIDEO

Ministrul Finanţelor Darius Vâlcov promite că România va deveni un paradis fiscal până în 2019. De asemenea, şi salariile vor fi de zece ori peste zece ani. Acesta speră să fim ţara din UE cu cea mai permisivă fiscalitate, asta în ciuda pesimismului statelor din vest cu privire la reducerea taxelor anunţată de Guvern.

27 feb. 2015, 14:48
Cum devine ROMÂNIA un PARADIS FISCAL până în 2019 VIDEO

Guvernul promite pentru următorii 10 ani, taxele cele mai mici din UE şi salarii de zece ori mai mari, potrivit România TV.

Citeşte şi Loteria bonurilor fiscale, pe ultima sută de metri. Vezi ce poţi face dacă vânzătorul nu vrea să-ţi dea bon

Astfel, asta înseamnă că cel mai prost plătit român va câştiga în 2025 peste 2.700 de euro pe lună iar salariul mediu va creste la 5.400 de euro pe lună.

Trebuie să plecăm de la realitate, noi nu avem salarii ca în Germania şi ca în Europa și de aceea nici nu trebuie să avem taxele din Germania şi din Europa. Eu nu spun că acest plan va mai putea fi pus în vigoare peste 10 ani de zile, când salariile vor fi, sper eu, de cinci, de zece ori mai mari„,
ministrul Finanţelor Darius Vâlcov.

Ce vom simţi mai devreme de 10 ani este reducerea taxelor. Respectiv din 2019 vom avea o cotă unică de 14% şi un TVA de 18%. De asemenea, vor fi accize mai mici pentru carburanţi, 20% pentru benzină şi 18% pentru motorină, alături de TVA pentru carne, fructe şi legume de 9%. Mai mult, vor fi taxe mai mici pentru muncă, contribuţii sociale ale angajatorilor ajungând la 13,5%, iar cele ale angajatului la 7.5%.

Citeşte şi Atenţionarea pe care o vom citi în magazine şi restaurante, de la 1 martie FOTO

Practic din 2019 cu acest nivel de taxe România va ajunge să se lupte cu Bulgaria pentru cele mai reduse taxe din UE. Direcţiile pe care vrem să mergem sunt cea de creştre economică si crearea de noi locuri de muncă„, a declarat ministrul finanţelor.

Primele măsuri se vor aplica din acest an. Statul doreşte să scadă TVA încă din acest an. Totul depinde însă de încasările bugetare.