Cum dezinfectezi buretele de bucătarie în doar un minut

Cuptorul tău cu microunde poate face chiar mai multe lucruri decât te-ai aștepta. În afară de încălzit mâncare, de decongelat alimente și de topit ciocolată pentru deserturi delicioase, mai poate face și aceste lucruri grozave.

17 nov. 2014, 13:29
Cum dezinfectezi buretele de bucătarie în doar un minut

Sterilizezi pământul pentru plante

Dacă vrei să crești o plăntuță în condiții optime de viață, ai nevoie de un pământ curat. Potrivit specialistului în horticultură Laura Pottorff de la Universitatea Colorado, poți steriliza pământul în cuptorul cu microunde. Pune pământul pentru plante într-un container ce poate intra la microunde și pornește aparatul timp de 90 de secunde pentru fiecare kilogram de pământ.

Dezinfectezi bureții de bucătărie

Știm cu toții că bureții de bucătărie sunt plini de bacterii și ar trebui sterilizați în mod regulat, nu-i așa? Ei bine, iată o metodă nouă, rapidă și folositoare: înmoaie buretele în multă apă și, fără să-l storci, dă-l la microunde pentru maximum 60 de secunde. Potrivit studiilor, 99,9% dintre bacterii sunt omorâte (inclusiv salmonela și E.coli).

Cureți cățeii de usturoi mai ușor

Dacă obișnuiești să cureți cățeii de usturoi cu unghiile, chinul acesta a luat sfârșit dacă ai și un cuptor cu microunde acasă. Pune toți cățeii la microunde pentru 15 secunde. Vei vedea cât de ușor se curăță pe urmă! Explicația este că apa din usturoi se evaporă, iar aburul face cojile să se desprindă mai ușor.

Coci o prăjitură imediat

În numai 5 minute poți face o prăjitură în cană delicioasă. Îți poți face acest desert chiar și la serviciu, ai nevoie doar de ingrediente, în cantități mici. Poți încerca numeroase rețete la scară mică și toate ies delicioase.

Dezlipești etichete foarte ușor

Cu siguranță ți s-a întâmplat și ție ca o etichetă lipită pe un produs să nu se dezlipească pe cât de ușor ai vrea. O metodă foarte simplă este să umezești un pic eticheta, apoi să pui produsul la microunde pentru 10-15 secunde. Atenție! Obiectul trebuie să reziste la temperaturi înalte și să nu fie din metal sau să conțină inserții metalice!

 
Sursa: avantaje.ro