Cum explică CNCD diferenţa de sancţiuni în cazul lui CTP faţă de Şerban Nicolae

Publicat: Joi, 08 Februarie 2018 16:59 // Actualizat: Joi, 08 Februarie 2018 16:59 // Sursa: romaniatv.net

Csaba Asztalos, preşedintele Consiliului pentru Combaterea Discriminării (CNCD), a explicat de ce sancţiunile în cazurile „Şerban Nicolae – Chichirău” şi „CTP – Viorica Dăncilă” au fost diferite. Csaba apreciză faptul că Nicolae a fost provocat, iar CTP a fost cel care a provocat.

„Circumstanţele săvârşirii celor două fapte au fost diferite. În timp ce la domnul Cristian Tudor Popescu, dânsul din proprie iniţiativă a deschis acest subiect, prin care a făcut asemănarea respectivă, iar ulterior autosesizării CNCD a avut o declaraţie în care a arătat că organizaţiile nonguvernamentale de protecţie a animalelor ar fi trebuit să ne sesiseze, pentru că cel mult ar fi adus o jignire a maimuţei, şi nu doamnei Dăncilă", a declarat preşedintele CNCD, potrivit Mediafax.

În schimb, Şerban Nicolae şi-a arătat regretul faţă de cele declarate, chiar dacă nu şi-a cerut scuze faţă de Cosette Chichirău.

„În cazul lui Şerban Nicolae, acesta a avut o dialog cu doamna deputat Chichirău, dialog în ghilimele, pentru că de fapt acolo a existat un conflict de opinie între cei doi, în plenul Senatului. În cadrul acestui dialog, cei doi şi-au aruncat acuze grave şi jigniri grave, deci acolo a existat cumva şi o provocare din partea doamnei Chichirău, ceea ce nu justifică limbajul folosit de ambele părţi. Consiliul a luat în considerare acest aspect în stabilirea sancţiunii. Mai mult, a doua zi, Şerban Nicolae a spus că regretă şi îşi cere scuze faţă de limbajul folosit. Este adevărat că nu şi-a cerut scuze faţă de doamna Chichirău", a mai precizat Csaba Asztalos.

Senatorul Şerban Nicolae a fost sancţionat de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) cu avertisment pentru replicile către parlamentarul Cosette Chichirău, căreia i-a spus că ar avea poză cu ea în timp ce face sex anal. Pe de altă parte, CNCD a decis amendarea jurnalistului Cristian Tudor Popescu cu 1.000 de lei pentru că a asociat-o pe Viorica Dăncilă, într-o emisiune la Digi24, cu un pavian cu mantie. Moderatorul, Cosmin Prelipceanu a primit aceeaşi amendă din cauza lipsei de reacţie.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
CNCD cncd ctp Csaba Asztalos Şerban Nicolae
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6644
RON
21 Nov
noapte -1 °
zi 2 °
Ultimele joburi adaugate
24 H