Cum explică Radu Mazăre mita de 175.000 de euro

Radu Mazăre a fost eliberat, miercuri seara, din arestul poliţiei. Primarul Constanţei va fi cercetat în stare de libertate, sub control judiciar pentru acuzaţia de luare de mită.

09 apr. 2014, 21:04
Cum explică Radu Mazăre mita de 175.000 de euro

La ieşirea din arestul poliţiei, Radu Mazăre a vorbit despre relaţia de prietenie dintre el şi Elan Schwartzenberg, dar şi despre acuzaţia de luare de mită şi a explicat pentru ce a primit cei 175,000 de euro.

Elan e prietenul meu şi e de notorietate lucrul ăsta. Eu am împrumutat un cetăţean grec acum 12 ani de zile şi creanţa pe care o avea către mine a fost preluată de Elan care mi-a returnat o parte din ea fără să mă anunţe„, a spus edilul.

Edilul Constanţei a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţiei pentru luare de mită – 175.000 de euro. Alături de el a fost reţinut şi Avraham Morgenstern, reprezentant al unei societăţi comerciale, pentru dare de mită. Potrivit unor surse judiciare citate de România TV, Elan Schwartzenberg ar fi intermediat mita de 175.000 de euro primită de Radu Mazăre de la un afacerist israelian.

Alături de Mazăre a fost reţinut şi omul de afaceri Morgenstern Avraham, care i-ar fi dat mită primarului Constanţei 175.000 de euro, pentru a-i facilita câştigarea construcţiei cartierului social din Constanţa. la inaugurarea complexului, cei doi s-au fotografiat împreună, au băut şampanie, iar Radu Mazăre a încercat chiar patul dintr-o cameră.

Vizat în dosar este şi Elan Schwartzenberg. Elan Schwartzenberg şi Radu Mazăre sunt buni prieteni, iar primul ar fi trecut prin conturile sale banii primiţi ca mită de primarul Constanţei, trecându-i prin mai multe offshore-uri din străinătate pentru a le pierde urma.

Citeşte şi RADU MAZĂRE, la ieşirea din arest: Dacă eşti luptător, rezişti. Dan Radu Ruşanu a sforăit de m-a rupt în două!

În dosar este urmărit penal şi fratele primarului, senatorul Alexandru Mazăre, care deocamdată este plecat din ţară.