FRIPTURA DE CRĂCIUN: Cum găteşti sănătos carnea de porc

Cu toții știm că porcul nu este cea mai slabă carne, iar modul de a prepara friptura de porc contează enorm pentru sănătatea noastră. Deși pare mult mai ușor și rapid să prăjim carnea, totuși, ar trebui să recurgem mult mai des la cuptor, mai ales când vine vorba de carnea de porc.

RomaniaTV.net
23 dec. 2015, 14:15
FRIPTURA DE CRĂCIUN: Cum găteşti sănătos carnea de porc

Iată câteva idei despre cum gătești sănătos carnea de porc. Înainte de toate, este bine să se consume cu moderație carnea roșie, în special cea de porc, care este și cea mai grasă. Grăsimile saturate se digeră mult mai greu, așa că riscul dezvoltării cancerului de colon sau a unei boli de inimă crește considerabil dacă se face exces. Carnea de porc ar fi de preferat să nu se consume alături de cartofi, paste, orez, pâine sau mămăligă, deoarece digestia se îngreunează și mai mult. De preferat este să se mănânce cu diverse alte legume și multe murături.

Citeşte şi Veste proastă pentru români: Ar putea avea Sărbători fără carne. Mii de porci ar putea fi eutanasiaţi

Consumă carne de porc cu moderație pentru sănătatea ta

Persoanele cu probleme legate de colesterol, diabet, boli digestive, boli de rinichi, hipertensiune arterială ar trebui să evite consumul de carne de porc. Pot mânca ocazional, dar cu simțul responsabilității și neapărat alături de un pahar de vin roșu natural, care împiedică grăsimile să se așeze în locurile nedorite.

Află și alte moduri sănătoase de gătire a cărnii de porc AICI