SCANDALOS. Supraveghetorii de la BAC îi învăţau pe elevi cum să COPIEZE: „Faceţi-o cu bun-simţ”

Procurorii care anchetează felul în care a decurs examenul de bacalaureat la liceul din Făget, unde aproape 100 de elevi au fost eliminaţi din examen, au aflat lucruri uluitoare. Ancheta a scos la iveală că, în loc să-i supravegheze pe tineri, profesorii supraveghetori le explicau acestora cum să ascundă fiţuicile de camerele de supraveghere şi cum să copieze.

14 iul. 2015, 06:32
SCANDALOS. Supraveghetorii de la BAC îi învăţau pe elevi cum să COPIEZE: „Faceţi-o cu bun-simţ”

Potrivit unor surse din cadrul anchetei, imaginile surprinse pe camerele de supraveghere, montate în sălile de clasă de la Liceul „Traian Vuia” din Făget, judeţul Timiş, arată modul în care profesorii le spun elevilor să copieze cu bun simţ, iar dacă vor să se uite pe fiţuici, să meargă la toaletă, infprmeazăRomânia TV.

Dacă vreți să copiați, faceți-o cu bun-simț. Nu ne obligați să vă scoatem din examen. Dacă vreți să vă uitați la fițuici, mergeți la WC. Noi nu am venit aici să facem cu voi Poliție. Sunt camere, dar nu vor fi verificate decât aleatoriu„, le-au spus profesorii elevilor.

La un moment dat, fiţuica cu subiectele rezolvate este dată de la un elev la altul, iar în momentul în care cade pe jos, profesoara o ridică şi o pune pe bancă.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Timiş, Aura Danielescu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că 94 de elevi care au susţinut bacalaureatul la Liceul „Traian Vuia” din oraşul Făget au fost eliminaţi din examen din cauza suspiciunilor de fraudă.

Danielescu a spus că alţi aproximativ 20 de elevi care au susţinut bacalaureatul la acest liceu riscă să fie eliminaţi.

Ea a precizat că, după încheierea anchetei ISJ, reprezentanţii instituţiei vor organiza comisii de disciplină, pentru a lua măsuri împotriva profesorilor implicaţi în scandal.

„Vina este, deopotrivă, a elevilor şi a profesorilor. Aceştia au dat dovadă de neglijenţă în serviciu. Vom constitui comisii de disciplină, în care vor fi cercetaţi disciplinar profesorii supraveghetori. În funcţie de rezultatele cercetării, vom lua măsurile, care pot ajunge chiar şi la desfacerea contractului de muncă”, a spus Aura Danielescu.

Nemulțumiți de eliminarea copiilor din examenul de bacalaureat după afișarea rezultatelor, mai mulți părinți au mers la Inspectoratul Școlar Timiş, unde au făcut cerere pentru a vedea imaginile. Unul dintre părinți a declarat la ieșire că dacă este nevoie merge și în instanță pentru a contesta măsurile luate.