Cum înveţi copilul să fie generos. 5 sfaturi importante pentru părinţi

Generozitatea nu este o calitate pe care sa o sadesti in inima copilului tau doar cu prilejul sarbatorilor importante. Una din lectiile fundamentale de viata pentru copilul tau este aceea de a-l invata ca uneori este mai bine sa daruiesti decat sa primesti. Iar daca el va avea generozitate, daca va sti sa daruiasca, din putinul sau, orice, celor mai in nevoie (de la o vorba buna pana la un gest facut din suflet, nu neaparat numai cadouri ce depind de bani), atunci si binele facut se va intoarce spre el, sub diverse forme.

27 aug. 2018, 20:37
Cum înveţi copilul să fie generos. 5 sfaturi importante pentru părinţi

1. Da-i tu un bun exemplu
A darui vine din inima. Cand copilul te va vedea pe tine facand gesturi frumoase pentru altii, el va dori sa te imite, caci parintii sunt modelul copiilor. Copiii au tendinta, in mod firesc, sa fie preocupati asa de mult de „oare ce cadou voi primi?” incat nici nu realizeaza ce minunat este sentimentul de a darui, si nu doar de Sarbatori, dar cat de des se poate si in afara lor.

2. Du-ti copilul in vizita la bunici
Si cumpara-le ceva in drum spre ei. Lasa copilul sa fie acela care ofera cadoul si sa simta pe pielea lui ce multa bucurie va primi de la bunici pentru aceasta surpriza frumoasa. Urmareste indeaproape ca sa prinzi sclipirea din ochii celui mic in timp ce traieste toate aceste emotii frumoase.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.