Cum învingi infecţiile urinare

Sunt foarte des întâlnite, îndeosebi la femei. Par inofensive, dar îţi fac viaţa un chin şi lasă adevărate cicatrici pe rinichi, vizibile mai ales la ecografie.

RomaniaTV.net
25 sept. 2013, 12:16
Cum învingi infecţiile urinare

Desi nu sunt o problema grava de sanatate, infectiile urinare pot lasa rani adanci rinichilor. Se trateaza relativ usor doar dupa ce laboratorul efectueaza o analiza a urinei si stabileste o antibiograma (lista cu antibiotice recomandate pentru tratament).

Citeste si: Ghid de conduita la ginecolog

Ce sunt infectiile urinare?

Sunt o contaminare a tractului urinar cu o bacterie, Escherichia coli (E. coli). Bacteria, vinovatul cel mai des intalnit in astfel de situatii, traieste in mod normal in intestinul gros. Ajunsa in imediata apropiere a tractului urinar, prin intermediul fecalelor, il contamineaza. Alte bacterii vinovate de aparitia infectiilor urinare sunt mycoplasma si clamydia.

Exista 3 tipuri de infectii urinare, in functie de locul unde se afla focarul:

Citeste si: Ce trebuie sa stii despre cele mai comune BTS

URETRITA – infectia afecteaza uretra.

CISTITA – bacteria ajunge in vezica urinara. Este cea mai comuna forma, mai ales la femei care au tractul urinar scurt, bacteriei ramanandu-i sa parcurga doar 2 cm inainte de a ajunge la destinatie. O singura bacterie se multiplica de milioane de ori in doar 2 ore.

PIELONEFRITA – este cea mai grava forma. Bacteria ajunge in uretere, cele 2 tuburi care leaga rinichii de vezica. Netratata, aceasta infectie, duce la hipertensiune arteriala, septicemie sau blocaj renal.

Citeste mai multe despre infectiile urinare pe Cosmopolitan.ro.