Cum îşi antrenează Al Qaida teroriştii sinucigaşi: Răpeşte şi ţine în lanţuri copii somalezi

Reţeaua Al Qaida a teroristului Osama bin Laden, asasinat de către trupele americane în ascunzătoarea lui din Pakistan, răpeşte copii din Somalia şi îi antrenează să devină terorişti sinucigaşi, pentru a-i trimite în Occident să comită atacuri teroriste.

RomaniaTV.net
13 aug. 2012, 12:19
Cum îşi antrenează Al Qaida teroriştii sinucigaşi: Răpeşte şi ţine în lanţuri copii somalezi

Copiii răpiţi din Somalia, unii dintre ei vârste între 7 şi 10 ani, sunt aduşi şi ţinuţi în lanţuri, legaţi de paturile lor, în „şcolile de terorism”, unde li se spală creierul şi li se predă o versiune „extremă” a Islamului. Sunt învăţaţi şi despre atacurile sinucigaşe şi li se spune că cei care comit asemenea atacuri ajung în paradis pe lumea cealaltă, dacă pier în „misiuni-martir”, dezvăluie Daily Mail. 

Autorităţile somaleze au făcut un raid în şcolile bănuite că pregătesc terorişti, în Mogadishu, şi au găsit acolo zeci de copii răpiţi, despre care părinţii lor nici nu ştiu unde sunt. Un investigator în probleme teroriste, Neil Doyle, a mers sub acoperire într-un raid al autorităţile somaleze prin astfel de şcoli şi a fotografiat copiii din aceste tabere.

Când reprezentanţii şcolii au fost întrebaţi de ce sunt ţinuţi copiii în lanţuri, au spus că elevii lor obişnuiesc să chiulească de la ore. „Profesorii” copiilor fac parte din grupul terorist somalez Al Shabaab, inspirat de Al-Qaida.

Recentul raid al autorităţilor face parte dintr-o serie mai mare de astfel de operaţiuni ce a avut loc în lunile recente, în urma cărora 200 de persoane au fost arestate.

Doyle, autorul mai multor lucrări despre terorism, a declarat pentru Sunday Mirror că „imaginile (luate de el, n.r.) sugerează faptul că gruparea somaleză Al Shabaab se orientează mai degrabă spre sclavagism, în loc să producă o generaţie de copii-soldaţi şi de terorişti sinucigaşi”, precizând totodată că gruparea a pierdut mult teren în favoarea trupelor guvernamentale somaleze.