Cum îşi „transferă” experienţa Traian Băsescu la PMP. Ce a spus la partid de „soluţia IMORALĂ”

Traian Băsescu a declarat, marţi, după ce a fost din nou la sediul PMP, că vrea să le transfere celor din partid experienţa sa, vrând să le arate în primul rând ceea ce nu trebuie să facă. Fostul preşedinte a dat drept exemplu episodul "soluţiei imorale" - cooptarea PUR la guvernare.

03 mart. 2015, 15:09
Cum îşi „transferă” experienţa Traian Băsescu la PMP. Ce a spus la partid de „soluţia IMORALĂ”

Traian Băsescu a spus că el vine la PMP să discute, nu să stabilească ceva.

„Eu nu le stabilesc programul sau priorităţile. Primul meu obiectiv este să le transfer experienta nu în ce să facă, în ce să nu facă. În 25 de ani am intrat in experienţe, unele bune, altele rele. Din cele rele vreau să le spun sa nu le repete şi ei. De exemplu, compromisuri de genul „soluţii imorale”. Vă aduceţi aminte. Lor le-am mai spus şi altele, dar dacă o spun public, o să mi le intoarceti in cap de fiecare dată”, a declarat Băsescu.

Fostul preşedinte a precizat că a discutat cu liderii PMP şi despre finanţarea partidelor şi a campaniilor electorale.

„Le-am spus părerea mea legată de soluţiile de finantare a partidelor. Daca vrem sa scapam de bani ilegali, utilizaţi in campanie, banii nu pot veni decât controlat de la bugetul de stat. Este mult mai ieftin sa finanţăm partidele pentru campaniile electorale cu bani din bugetul de stat si sa controlam exact ce se intâmplă, decat sa nu fie bani din buget si sa se intample ca in alte campanii”, a arătat Băsescu.