Cum îţi pregăteşti bebeluşul să stea fără tine

Fie ca trebuie sa fugi la serviciu si iti lasi micutul cu bona sau cu cineva din familie, fie ca e momentul pentru culcare si incerci sa-l duci in patutul din camera lui, anxietatea de separare isi va spune cuvantul. Cum iti pregatesti copilul pentru astfel de „pauze“ in rutina voastra de pana acum? Iata 5 sfaturi care iti vor fi utile.

RomaniaTV.net
21 apr. 2014, 08:50
Cum îţi pregăteşti bebeluşul să stea fără tine

Ca in orice stare de tranzitie, trebuie sa-i dai copilului tau sansa de a se obisnui cu ideea. Indiferent daca il lasi cu o ruda sau cu un baby-sitter platit, incearca sa folosesti urmatoarele sfaturi.

1. Exerseaza cu mult inainte 

Va fi mai usor pentru micutul tau sa faca fata despartirii de tine daca el initiaza separarea. Lasa-l sa mearga de-a busilea intr-o alta camera pe cont propriu (intr-o incapere in care esti sigura ca nu va pati nimic pentru cateva minute macar) si asteapta putin inainte de a merge dupa el. De asemenea, ii poti spune copilului ca iesi din camera, unde vrei sa mergi si ca te vei intoarce. In orice caz, micutul va invata ca totul va fi in regula cand pleci cateva minute, dar si ca te vei intoarce intotdeauna.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.