Cum poţi primi maşină gratis în cazul unui accident rutier

Cum poți primi mașină gratis în cazul unui accident de care nu ești vinovat? Un autoturism de schimb poate fi închiriat cât timp mașina avariată în accident se află în service, iar costurile sunt acoperite prin RCA-ul șoferului vinovat. Firmele de asigurare sunt obligate prin lege să deconteze acest serviciu, însă puțini șoferi știu că au acest drept.

31 mart. 2018, 07:00
Cum poţi primi maşină gratis în cazul unui accident rutier

Șoferii români pot primi mașini gratis, după ce legislația RCA a fost modificată în 2017. Astfel, asiguratorul este obligat să-i furnizeze șoferului despăgubit o mașină în perioada în care cea avariată în accident este în service pentru reparații, așa cum rezultă din Norma nr.20 din 27 iulie 2017.

După ce sunt implicați în accidente, cei mai mulți dintre șoferii români rămân fără mașină cât timp aceasta era reparată, fapt care ar putea să le dea peste cap activitatea.

Prin modificările aduse legislației RCA, o mașină de schimb poate fi preluată de la o companie de închirieri auto, iar firmele de asigurare sunt obligate să deconteze acest serviciu.

Important de menționat este că acest autoturism este similiar cu cel pe care îl dețineți. În conformitate cu devizul de reparaţie, pentru 4 ore de manoperă se acordă o zi de închiriere, potrivit Mediafax.ro.

Pentru a avea acest drept, trebuie să obțineți nota de constatare, devizul de reparație și să primiți confirmarea de la asiguratorul șoferului vinovat de producerea accidentului.

În fiecare an, peste 200.000 de accidente rutiere au loc pe șoselele din România.