Cum poate fi verificat dacă un anumit model de Galaxy Note 7 este suspect de a exploda

Samsung a pus la dispoziția posesorilor de Galaxy Note 7 un mic instrument prin care aceștia pot verifica dacă dispozitivul proaspăt achiziționat se află pe lista neagră de telefoane cu risc de explozie.

14 sept. 2016, 07:30
Cum poate fi verificat dacă un anumit model de Galaxy Note 7 este suspect de a exploda

Bateriile defecte depistate pe unele modele Galaxy Note 7 reprezintă cel mai mare scandal și cea mai mare problemă de imagine în care divizia de telefoane a celor de la Samsung a fost implicată în istoria recentă, scrie profit.ro. Și, oricât ar încerca compania coreeană să limiteze proporțiile dezastrului, pagubele au fost deja produse.

Cite;te ;i Samsung le cere tuturor posesorilor de telefoane Galaxy Note 7 să le închidă şi să le returneze cât mai repede

Cei care au apucat să cumpere un Galaxy Note 7 și acum se tem că acesta le-ar putea exploda în buzunar se pot liniști (sau nu) apelând la instrumentul disponibil pe site-ul oficial Samsung.

Samsung a creat o bază de date cu dispozitivele suspecte, iar utilizatorii pot căuta în cadrul acesteia pentru a afla dacă telefonul achiziționat se află printre acestea. Căutarea se face pe baza codului unic IMEI, care poate fi aflat urmând calea Apps > Settings > About device > Status > IMEI information sau tastând numărul *#06#.

Citeşte şi Imagini incredibile. Un telefon a EXPLODAT în mâna unei tinere care călătorea cu autobuzul VIDEO

Tot pe aceeași pagină au fost publicate datele de contact la care pot apela aceia care vor afla, în urma căutării, că au în posesie o bombă cu telefon.

Până la acest moment, doar în Statele Unite 70 de modele Galaxy Note 7 s-au supraîncălzit ori au luat foc. De asemenea, au fost raportate cazuri, încă neconfirmate, de incendii puternice izbucnite de la explozia telefonului, iar anumite linii aeriene interzic îmbarcarea cu un Note 7 în posesie.