Cum poţi face închisoare din cauza maşinii pe care o conduci. Ce trebuie să ştii

Codul penal prevede faptul că acei şoferi care sunt prinşi conducând pe drumurile publice maşini neînmatriculate sau care sunt cu numere false de înmatriculare pot face închisoare sau, dacă au noroc, scapă doar cu o amendă.

21 apr. 2015, 13:21
Cum poţi face închisoare din cauza maşinii pe care o conduci. Ce trebuie să ştii

Cu două astfel de cazuri s-au confruntat recent poliţiştii maramureşeni de la Rutieră pe raza judeţului, scrie adevarul.ro. În total au fost constatate patru infracţiuni la regimul circulaţiei. Oamenii legii au depistat un băimărean care a condus un autovehicul deşi avea suspendat acest drept, pentru ca mai apoi să fie depistată o femeie şi doi bărbaţi din Satulung, Borşa şi Satu Nou de Sus care au condus vehicule neînmatriculate.

Citeşte şi Parlamentarii le-au pus gând rău celor cu maşini înmatriculate în Bulgaria. Vor să-i tragă pe dreapta

Toate aceste persoane s-au ales cu dosare penale, iar cercetările continuă. Potrivit legii, mai exact articolul 334, alineatul 1 din Codul Penal, punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai neînmatriculat sau neînregistrat se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă, pentru ca la alineatul 2 să se arate că punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă. Tot din Codul Penal, alineatul 3, mai aflăm că tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă (alineatul 3).

Citeşte şi Lovitură pentru şoferi. Amenda este de 1950 de lei

La alineatul 4 se prevede faptul că conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.