Cum poţi preveni guta

O boală care este din ce în ce mai răspândită la nivel global, guta poate duce la o scădere dramatică a calităţii vieţii. Aceasta este o formă a mult mai cunoscutei artrite, dezvoltată pe fondul unei concentraţii mari de acid uric în fluxul sangvin, acesta dezvoltând mici cristale care se fixeaza în ţesuturile articulaţiilor.

RomaniaTV.net
01 sept. 2014, 19:53
Cum poţi preveni guta

Desi guta afecteaza preponderent barbatii in varsta de peste 45 de ani, si femeile pot dezvolta aceasta afectiune in cazul in care se incadreaza in categoriile de risc: obezitatea, hipertensiunea arteriala sau diabetul.

Cum sa previi este intotdeauna mai bine decat sa tratezi, evitati o serie de alimente contraindicate precum carnea rosie sau lactatele. Alcoolul este, de asemenea, contraindicat.

Consumaţi multe legume

Acidul uric poate fi tinut sub control gratie substantelor continute de legumele cu frunze verzi, bogate in clorofila. De un real folos sunt si ceapa sau morcovii.

Fructele proaspete, un alt aliat

Ciresele sunt recomandate atat pentru prevenirea gutei cat si pentru calmarea crizelor acute, moment in care pot fi consumate in cantitati mari. O alta categorie de fructe cu proprietati curative sunt cele de padure, in special cele de culoare rusu albastrui.

Citeşte mai multe pe sfatulparintilor.ro.