Cum poţi să previi cancerul de piele

Cancerul de piele a devenit unul dintre cele mai frecvente tipuri de maladii în ultimele două decenii. Pentru că pune viața în pericol, este bine să recunoști din timp semnele care anunță boala.

RomaniaTV.net
01 apr. 2016, 12:54
Cum poţi să previi cancerul de piele

Există două categorii de cancer de piele: melanom și monmelanom. Deși melanomul est rar, cancer de piele nonmelanom este destul de frecvent. Persoanele care obișnuiesc să stea la soare, fără protecție solară, au un risc mai mare de a face cancer de piele, spre deosebire de cele care evită băile de soare. Există, de asemenea, și alți factori de risc implicați, cum este istoricul familial.

Info: Unele simptome ale cancerului de piele pot fi detectate prin verificarea atentă a corpului.

Citeşte şi  Primele semne care îţi arată că suferi de cancer de piele sau de ochi

Alunițele asimetrice

Asta înseamnă că forma aluniţelor nu este simetrică și cel mai bun mod de a testa asta este prin trasarea unei linii invizibile pe mijlocul ei. Dacă observi că jumătățile nu sunt simetrice, nu mai amâna vizita la medic.

Citeşte şi  De ce e bine să-ţi controlezi seara palmele şi tălpile. Ce înseamnă dacă ai pielea mai închisă

Alunițe cu margini neregulate și care își schimbă culoareaÎn cazul în care pe piele ai alunițe cu margini zimțate sau neregulate, ar bine să mergi la un consult de specialitate.

Totodaaă, de rău augur sunt și alunițele de o anumită culoare, care-și schimbă nuanța după câteva săptămâni. Acesta este motivul pentru care este important să-ți urmărești cu atenție alunițele de pe corp, pentru a te asigura că nuanța lor rămâne aceeași.

Alunițe care își modifică dimensiunea

Similar cu nuanța, dimensiunea este un alt factor important de urmărit atunci când vine vorba de inspecția alunițelor. În cazul în care o aluniță este mai mare decât dimensiunea unui creion, mergi la dermatolog.

Citeşte şi  Cum detectezi semnele timpurii ale unui cancer de piele

Alunițele care dor, sângerează sau răni care nu se vindecă

Alunițele nu ar trebui să sângereze sau să doară. În plus, echimozele care nu se vindecă, în special cele de pe picioare, după aplicarea unor tratamente locale, ar putea fi problematice. Sub observație ar trebui să se afle și rănile din interiorul gurii ori din colțul interior al buzelor.

Prezența dungile de sub unghii

Dacă observi că sub unghii au apărut dungi maro sau de culoare neagră, mergi de urgență la medic, întrucât aceastea pot fi un simptom al cancerului de piele. Cercetările arată că nucile pot reduce riscul de cancer.

Află ce se întâmplă dacă mănânci nuci, efectele se văd după 4 ore.