Cum poţi să slăbeşti sănătos după 40 de ani

Cei 40 de ani care au sosit în viața ta au adus cu ei câteva neplăceri cum sunt kilogamele în plus care acum se lipesc mult mai repede de tine, făcând din cura de slăbire un adevărat chin. Nu mai faci atât de multă mișcare, nu mai ești atât de atent la alimentație, iar hormonii parcă luptă împotriva ta, favorizând cumulul de kilograme.

21 mart. 2017, 10:44
Cum poţi să slăbeşti sănătos după 40 de ani

Este bine să știi câteva secrete care te pot ajuta să îţi ţii sub control greutatea. Mici trucuri de slăbire pot face diferența în momentul în care te uiți în oglindă.

Pune accentul pe fructe și legume

Sunt bogate în fibre și te ajută să menții senzația de sațietate. Poți să le consumi între mese mai ales fructele, pentru a nu mai fi tentat să apelezi la chipsuri sau alte alimente cu un indice caloric mare.

Evită să sari peste micul dejun

Indiferent de vârstă sau cât de mult te grăbești dimineața, nu uita că este vital să începi ziua cu un mic dejun bogat și vitaminizant. Cerealele integrale, fructele, proteinele bune cum ar fi un ou fiert dimineața, sunt ideale pentru a te alimenta.

Alege să te alimentezi sănătos, ca să ai un organism sănătos.

Ia cina mai devreme

Așa cum noaptea tu ai nevoie de odihnă pentru a avea energie a doua zi, așa și organismul tău trebuie să se odihnească, dacă mănânci foarte mult seara, stomacul va fi opcupat cu digerarea alimentelor și nu te vei putea odihni, plus că și kilogramele se vor asimila și mai ușor.

Renunță la alcool și la băuturile carbogazoase

După vârsta de 40 de ani, arderile sunt mai încete și trebuie să te ferești de tot ce ar putea încetini și mai mult activitatea oganismului tău.

Dacă vrei un corp frumos și sănătos uită de tot ce conține zahăr, mai ales băutuile. Acestea sunt cel mai repede asimilate de organism.

Mișcarea înseamnă viață

Chiar dacă ai un program încărcat, este indicat ca măcar 30 de minute pe zi să te dedici mersului pe jos sau să faci un pic de jogging. Urcă scările în defavoarea liftului sau optează pentru câteva minute de exerciții fizice cu care să începi ziua chiar la tine în casă.

Fă-ți analize periodic

Nu uita să îți monitorizezi tiroida, de regulă la această vârstă hormonii au parte de mari transformări, mai ales că te apropii cu pași mari de menopauză.

Hidratarea este vitală

Chiar dacă nu îți este sete, să ai mereu lângă tine un pahar cu apă din care să bei din când în când. Nu u

Află și câte calorii se ascund în produsele pe care le consumăm zilnic AICI