Cum poţi slăbi sănătos, fără să ţii dietă

Multe persoane neavizate ne recomandă diverse diete, care, de cele mai multe ori, fac mai mult rău decât bine. Pe de altă parte, adevăraţii specialişti susţin că este indicat să nu urmezi haotic diete drastice. Nicio persoană nu va slabi în mod sănătos prin înfometare!

RomaniaTV.net
29 apr. 2014, 20:15
Cum poţi slăbi sănătos, fără să ţii dietă

Cea mai bună cale de a slabi este mâncatul la ore fixe, fără excese şi alegând alimente care să ne ofere întreagă gama de substanţe nutritive. Dietele drastice (cu supă de varză, orez sau grâu fiert fără sare etc.) nu fac altceva decât să te priveze de nutrienţi esenţiali, precum proteinele, vitaminele, acizii graşi Omega-3 şi carbohidraţii. Nu trebuie să uiţi că îngrăşarea este, în general, determinată de combinarea greşită între alimente, cum ar fi carnea cu cartofi sau paşte ori orez cu pâine!

Specialiştii afirmă că unele diete pot fi benefice pentru organism, însă, pentru că o dietă să funcţioneze corect, trebuie să fie adaptată la stilul tău de viaţă şi trebuie privită nu că o soluţie-minune că să intri rapid într-o rochie sau o pereche de blugi, ci că un mod de a trăi. Asta înseamnă să faci alegeri alimentare sănătoase şi echilibrate, pe care să le poţi respectă pentru o perioada foarte lungă de timp – luni întregi sau chiar ani, iar ceea ce a început că o dietă să devină un comportament natural. În acest fel, nu vei mai simţi că eşti „pedepsită“ să te abţii de la mâncărurile preferate, ci vei învaţă să găteşti şi să combini aceste mâncăruri în mod sănătos:
– fiert sau copt în loc de prăjit;
– ulei de măsline în loc de floarea-soarelui;
– peste şi curcan în loc de carne de porc;
– legume sotate în loc de cartofi la garnitură;
– cereale integrale în loc de pâine albă;

Citeşte mai mult pe sfatulpărinţilor.ro.