Cum poţi transforma puloverele vechi în pernuţe decorative

Dacă ai în garderoba ta pulovere, bluze si camasi care nu-ti mai plac sau nu-ti mai vin le poţi transforma în pernuţe decorative cu aspect deosebit şi design unic.

07 ian. 2014, 10:13

Dacă eşti cât de puţin îndemânatică şi creativă, profită de serile friguroase de iarnă care te ţin în casă şi confecţionează câteva pernuţe decorative, perfecte pentru înfrumuseţarea canapelei din living, pentru completarea imaginii aurei de relaxare din dormitorul tău sau pentru a fi dăruite celor dragi.

Potrivit casadex.ro, tot ce trebuie să faci este să stabileşti dimensiunea şi forma pernuţei şi apoi să decupezi din puloverul vechi viitoarea husă, având grija să păstrezi, pentru tiv, câte 1,5-2 cm de rezervă pe fiecare latură.

Coase marginile husei (de preferinţă la o maşină de cusut, mai ales dacă nu ai răbdare să coşi de mână), ataşează într-unul dintre capete un fermoar şi pernuţa este gata. Pentru a preveni destrămarea marginilor pernuţei, e bine să dublezi tivul cu un material special, folosit de obicei pentru întărirea şi fixarea tivurilor pantalonilor, rochiilor sau fustelor.