Cum previi starea de anxietate noaptea

Tulburările de somn cauzează stres și anxietate în timpul nopții. În termeni medicali se numește insomnie, însă numărul persoanelor care se confruntă cu ea crește de la o zi la alta. Iar stresul și anxietatea duc la atacuri de panică, provocând în final alte probleme de sănătate.

RomaniaTV.net
21 mai 2018, 09:10
Cum previi starea de anxietate noaptea

Există câteva modalități prin care poate fi prevenită anxietatea din timpul nopții, și anume:

Stabilești o oră pentru somn

Planificarea orei la care te bagi în pat esențială pentru persoanele care se confruntă cu tulburări de somn și anxietate. Nu uita că ceasul biologic îți afectează viața și somnului, de asemenea. Când ceasul biologic acționează corect, atunci vei reuși să adormi, să te odihnești și să nu te mai simți obosită în timpul zilei.

Reduci consumul de cafea

Cofeina este un stimul puternic. Corpul are nevoie de mai mult de 6 ore pentru a elimina efectul cafelei/ceaiului. Dacă totuși vrei să bei cafea și ceai, atunci ar trebui să le bei dimineața și până în ora 13.00.

Citeşte şi Solutii pentru menstruatie neregulata, dereglari hormonale si alte simptome de premenopauza

Menții sub control problema

Dacă vrei să menții sub control anxietatea cu care te confrunți în timpul nopții, atunci trebuie să ții sub control problema. Dacă continui să vorbești constant despre problema ta ea nu va fi combătută niciodată iar somnul îți va fi afectat în continuare.

Renunți la telefon, tabletă, televizor

Pune telefonul departe de tine când te bagi în pat. De asemenea, renunță să mai lași televizorul aprins sau să folosești tableta. Lumina gadget-urilor activează creierul și apoi îți este imposibil să adormi.

Citeşte şi Cauzele medicale care te fac să te simţi iritată tot timpul

Reduci consumul de alcool

Mulți oameni și-au făcut un obicei în a bea alcool înainte de culcare, care este rapid metabolizat și care provoacă foame. Renunță să mai bei alcool seara.

Foarte mulți oameni se simt anxioși în timpul nopții, mai mult decât ziua, motiv pentru care trebuie să includă câteva schimbări în rutină pentru a combate problema.

Scapă de insomnie cu ajutorul alimentelor!