Cum putem să contactăm bacteria care provoacă sindromul hemolitic uremic

Lipsa unei igiene corespunzătoare, fecalele animalelor erbivore, dar și ale oamenilor, precum și apa contaminată pot fi surse de contractare a bacteriei care provoacă sindromul hemolitic uremic.

07 mart. 2016, 15:31
Cum putem să contactăm bacteria care provoacă sindromul hemolitic uremic

Medicul Ovidiu Limoncu, medic specializat în nefrologie pediatrică, a explicat că de la lapte praf, pesticide și vaccinuri nu se ia această bacterie, însă, de la modul în care este preparat laptele praf poate fi transmisă bacteria E.coli. Spre exemplu, dacă nu sunt spălate biberonul sau mânile celui care prepară mâncarea.

Exclus de la pesticide. O mare gogoriță cu vaccinul. Vaccinul nu are niciun fel de legătură cu E.coli. Sunt unii care se agită împotriva vaccinării, se leagă de orice articolaș. Categoric nu. Părinții ar trebui să își vaccineze copiii. Am văzut trei copii care au murit de tetanos în chinuri groaznice. Cei care fac campanii împotriva vaccinării sunt niște inconștienți„, a declarat Ovidiu Limoncu, potrivit digi24.ro.

Medicul a declarat că erbivorele sunt sursa bacteriei și, de aceea, părinții care dau copiilor produse de la animalele de la țară trebuie să își ia niște măsuri de precauție.

Copiii trebuie învățati după ce se joacă cu animale sau se duc la Zoo să se spele pe mâini. Câinii nu transmit. Animalele de companie nu transmit, dar erbivorele sunt sursa. Aici e problema. La țară ai și câine, și pisici, astea nu stau numai în casă, ies în curte, calcă în fecalele oilor, vacilor și pe urmă intră în casă. Rezervorul natural al bacteriei sunt vitele, oile, căprioarele. Animalele trebuie să fie bolnave, nu fac boala, nu se manifestă, dar trebuie controlate. Trebuie o atenție mare la sacrificarea animalului. Carnea se poate contamina cu fecalele animalului. Igiena mâinilor, cel care mulge vaca să se spele pe mâini. Mere culese de pe jos„, a spus medicul.

De asemenea, bacteria poate fi transmisă de la om la om tot prin fecale.

Transmiterea este numai pe cale fecală-orală. Dacă omul are diaree și are bacteria poate contamina„, a spus medicul.

Această bacterie se poate multiplică la 4-6 grade şi e rezistentă la temperatură, şi anume la 60 de grade. Bacteria poate trăi pe suprafețe săptămâni întregi şi rezistă și la înghețare.

Citeşte şi Trei copii cu sindrom hemolitic uremic, internaţi la Marie Curie. Care este starea lor de sănătate