Cum recunoşti roşiile care au fost crescute cu substanţe toxice. Cum sunt tomatele ţuguiate VIDEO

Atenţie la roşiile din comerţ! Specialiştii spun că legumele au fost forţate să se coacă mai repede, iar mulți producători au folosit chimicale pentru a nu pierde subvenția de la stat.

23 mai 2017, 08:28
Cum recunoşti roşiile care au fost crescute cu substanţe toxice. Cum sunt tomatele ţuguiate VIDEO

În România există în prezent 3500 de soiuri de roşii, informează România TV. Nu toate sunt atât de bune precum par. Agricultorii apelează la tot felul de trucuri pentru a culege roşiile cât mai repede. Astfel, pe tulpinile roşiilor sunt aplicate subsanţe de coacere, precum şi de înroşire rapidă.

Citeşte şi Cercetătorii români vor să producă roşia perfectă VIDEO

Potrivit specialiştilor, cea mai sigură metodă de recunoasştere a unei roşii gustoase ar fi desfacerea acesteia. Odată desfăcută, trebuie urmărit ca alveolele în care se află seminţele roşiei să fie uniforme, iar sucul să nu fie vâscos. Dacă sucul este vâscos acesta este semn că roşia a fost crescută cu chimicale. 

Citeşte şi Roşii toxice vândute pe tarabele din România

Producătorii au recunoscut că au scos mai devreme tomatele pe piaţă, însă au făcut acest lucru pentru a primi cei 3000 de euro de la Guvern. Încă un detaliu după care roşiile crescute nenatural pot fi recunoscute este acel moţ, care indică faptul că a fost folosită o substanţă hibridă pentru ca roşia să se dezvolte mai repede.