Cum s-au modificat RASELE DE CÂINI în ultimii 100 de ani din cauza OAMENILOR GALERIE FOTO

Percepția comună este că rasele pure de câini sunt mai frumoase datorită intervenției umane. Cu toate acestea, nu toată lumea este de acceaşi părere. Au apărut dovezi fotografice puternice care arată cât de mult s-au deformat câinii în 100 de ani din cauza dorinţei omului de a obţine o rasă cât mai pură.

RomaniaTV.net
06 dec. 2013, 20:09

Bloggerul Mus Musculus a publicat fotografii cu mai mulţi câini de rasă, realizate în 1915, alături de fotografii recente ale aceloraşi rase, pentru a ilustra modul în care a fost modificate felul în care arată – și nu neapărat în bine, potrivit DailyMail.

Citeşte şi Căţeii maidanezi au ajuns animale de terapie: Povestea câinilor care aduc bucurie copiilor şi bătrânilor FOTO

El a explicat: „Pentru a putea face o comparație sinceră, am ales poze cu ipostaze similare și în câteva cazuri, am întors ușor imaginea pentru a le alinia în aceeași direcție”.

Unele dintre aceste rase au devenit aproape caricaturi a ceea ce a fost odată, cu trăsături exagerate, iar altele nu mai seamănă aproape deloc (vezi bull terrier).

Citeşte şi Topul celor mai inteligente rase de câini. Află cât de deştept este căţelul tău