Cum să ai o respiraţie proaspătă TOT TIMPUL

Îţi doreşti o respiraţie proaspătă, care să miroasă frumos în cea mai mare parte a timpului? Există câteva modalităţi pentru a te bucura de prospeţime, nu doar în perioada sărbătorilor, când te săruţi cu cei dragi.

RomaniaTV.net
27 feb. 2015, 12:17
Cum să ai o respiraţie proaspătă TOT TIMPUL

Iata cateva ponturi si sfaturi utile care te ajuta sa scapi de respiratia urat mirositoare.

1. Bea apa din belsug. Apa iti hidrateaza gura, iar un mare beneficiu al apei este ca tine bacteriile la distanta. Bauturile imbuteliate, bauturile carbogazoase, bauturile energizante si unele ceaiuri cu gheata imbuteliate sunt bogate in acid citric, care poate contribui la o respiratie urat mirositoare. Cel mai indicat ar fi sa consumi doar apa.

Citeşte şi Secrete pentru DINŢI ALBI

2. Mananca bine. Este recomandat sa adopti o dieta saraca in carbohidrati, cu grasimi sanatoase si proteine din belsug. Legumele contribuie la crearea unui mediu alcalin care neutralizeaza respiratia urat mirositoare ce este o cauza a acidului din corpul tau.

Mananca fructe precum merele, morcovii, telina, deoarece au o textura dura, iar aceasta indeparteaza resturile de alimente ramase intre dinti si inlatura bacteriile care stau pe aceste resturi alimentare.

3. Consuma mai multe sucuri verzi si bea mai putina cafea. Sucurile verzi (din legume si fructe crude) contin niveluri scazute de acid, in timp ce cafeaua contine mari cantitati de acid, iar acest lucru provoaca o respiratie urat mirositoare.

Citeşte şi Ţi-e frică de dentist? Iata 5 alimente care te ţin departe de scaunul stomatologic

4. Periaza-ti dintii si foloseste ata dentara in fiecare zi. Stiai ca este foarte important sa folosesti ata dentara, pe langa periajul dintilor? Unul dintre beneficiile atei dentare este ca indeparteaza orice rest si corp strain pe care periuta ta de dinti nu il poate dizloca din acele locuri greu accesibile. Daca nu folosesti ata dentara, alimentele dintre dintii tai vor hrani bacteriile din gura ta.

Citeste mai mult pe feminis.ro.