Cum să conduci pe un drum cu ceaţă, astfel încât să ajungi cu bine la destinaţie. Sfaturi practice

Ceata este unul dintre fenomenele meteo extrem de periculoase pentru soferi. Accidentul de pe A2 de acum 2 zile e cel mai recent si elocvent exemplu.

07 nov. 2016, 10:02
Cum să conduci pe un drum cu ceaţă, astfel încât să ajungi cu bine la destinaţie. Sfaturi practice

Soferii ar trebui tot timpul sa tina cont de niste reguli stricte atunci cand conduc in conditii de vizibilitate redusa, informează România TV. Din păcate nu o fac. De multe ori ceata ne pacaleste cand ne aflam pe sosele.

Citeşte şi Atenţie la ceaţă! Un nou accident pe autostradă, între un TIR şi o autoutilitară

Apare brusc iar unul dintre cel mai periculaose fenomene e acela de ceata in valuri, atunci cand pot fi zone cu vizibilitate ceva mai buna, apoi brusc, ceata densa, cu vizibiltate sub 50 de metri.

Trebuie sa tinem cont obligatoriu de luminile de ceata si din fata si din spate. Evitati depasirile pe cat posibil. Uitati ca va grabiti si schimbati-va prioritatea din „a ajunge la destinatie” in „a ramane in viata”.

Citeşte şi Trafic de coşmar în sudul ţării. ANM a emis COD GALBEN

Eventual, dacă vizibilitatea nu este chiar atât de bună, e mai indicat sa opriti intr-o benzinărie sau într-o parcare pana se mai ridica ceaţa. Cel mai important: NU OPRITI SUB NICIO FORMA PE MARGINEA DRUMULUI!. Riscul să fiţi loviţi din spate este foarte mare.

Pe autostradă mai este un pericol dacă circulaţi prea încet, pentru că riscati sa fiti lovit din spate de şoferii care apasă prea tare acceleraţia. În schimb, daca mergeti prea tare riscati sa-l loviti pe cel din fata, asa ca, atunci cand chiar nu se mai vede sub 40-50 de metri, opriti.