Cum să cureţi zăpada de pe maşină rapid şi uşor. Metoda cu care nu vei da greş

Anotimpul rece își intră în drepturi treptat, treptat, iar zăpada a început să își facă apariția. Și cum nămeții se vor aduna, iar tu trebuie să pleci cu mașina de acasă, am pregătit câteva sfaturi pentru a nu te accidenta.

28 nov. 2015, 08:37
Cum să cureţi zăpada de pe maşină rapid şi uşor. Metoda cu care nu vei da greş

Conform unor experți americani în traumatologie, anual, în perioada rece, se confruntă cu sute de accidentați din cauza zăpezii și a lopeții, scrie auto-bild.ro. Kara Smith de la Centrul de fitness de la Universitatea Loyola din Chicago spune că acțiunea de curățare a zăpezii cu lopata este echivalentă cu ridicările rapide de greutăți mari la sală. Pe scurt, vorbim despre fitness curat, iar orice sesiune de mișcare trebuie începută cu o scurtă încălzire.

Citește și STRAT de ZĂPADĂ consistent în unele zone din ţară. Vezi HARTA cu STAREA VREMII VIDEO

Cinci, zece minute de încălzire sunt suficiente pentru a-ți dezgheța mușchii. Urmează apoi modul în care te îmbraci.

Efortul pe care îl produci pentru a scăpa de zăpadă va duce la creșterea temperaturii, iar purtarea hainelor în straturi te poate salva de o viitoare răceală. Estimează, în funcție de temperatura de afară, de câte haine ai nevoie.

Citește și Iarna îşi intră în drepturi, trafic îngreunat. Vezi unde ninge şi cât a ajuns să aibă stratul de zăpadă

Cât despre lopată, specialiștii recomandă una mică și ușoară. Cei care au probleme cu spatele nu au ce căuta afară, iar ceilalți trebuie să știe că forța trebuie generată din mușchii picioarelor și nu din cei ai spatelui. Pe cât posibil, zăpada trebuie împinsă și nu ridicată.

Nu uita nici de pauze. 5 minute sunt suficiente, dar trebuie dedicate exercițiilor de stretching. La final amintim de hidratare. Pentru a rezista temperaturilor scăzute, nu uita să consumi lichide. Doctorii îți spun să eviți cofeina și nicotina. Cât despre alcool nici nu poate fi vorba. Acesta predispune la îngheț și hipotermie.