Cum să îţi transformi balconul în loc de luat masa, loc de odihnă sau chiar birou GALERIE FOTO

Nu te indispune daca te-a prins Paştele cu balconul nepregatit pentru sezonul de vara. Ai destul timp sa-l pui la punct, sa-l amenajezi si decorezi dupa pofta inimii, pentru a-l transforma in micul tau coltisor de Rai in care sa-ti reincarci bateriile de fiecare data cand simti aceasta nevoie.

26 apr. 2016, 07:50

Dacă balconul tau consideri este prea mic si nu merita batai de cap, pentru ca oricum nu va iesi mare lucru din el, te inseli, scrie casadex.ro. Oricat de mic ar fi, poate fi amenajat astfel incat sa nu-ti mai vina sa pleci vreodata din el, mai ales ca urmeaza zeci si zeci de zile si seri frumoase pe care nu vei dori sa ti le petreci in interiorul apartamentului tau, asa cum ai facut toata iarna.

Poti lua masa in aer liber

Poate cea mai simpla si cea mai putin costisitoare idee dintre cele pe care ti le-am pregatit pentru astazi este amenajarea unui mic loc de luat masa in incinta balconului. Acum, ca a venit caldura, e si pacat sa nu servesti micul dejun, pranzul sau cina in aer liber, intr-un loc scaldat de lumina naturala si de razele soarelui.

Cumpara o masuta si doua scaune frumoase, accesorizeaza-le cu niste pernute moi, viu colorate si asaza-te sa bei o cafea in noul loc de luat masa. Vei vedea cat de repede vei prinde drag de acest spatiu si cu cata bucurie te vei trezi in fiecare dimineata de vara, stiind ca urmeaza sa servesti micul dejun in compania soarelui si a norilor.

Un pat de vara

Este adevarat ca aerul rece al noptilor din aceasta perioada nu te imbie sa petreci prea multe ore dupa apusul soarelui pe balcon. Dar stii bine – mai ales daca locuiesti intr-un oras aglomerat si cu trafic intens – ca noptile de vara pot fi de-a dreptul sufocante. Prin urmare, acum este momentul sa-ti pregatesti un loc de leneveala sau chiar de dormit in care sa te poti bucura de racoare in cele mai toride nopti ale sezonului cald.

Nu-ti trebuie decat un pat de o persoana, o canapea micuta sau un fotoliu extensibil; oricum, intr-un balcon ingust de bloc nici n-ar incapea o piesa de mobilier mai voluminoasa. O alternativa mai ieftina la piesele enumerate anterior ar fi paletii din lemn din care poate fi confectionat un pat cat se poate de confortabil, cu conditia sa-l dotezi cu o saltea moale. Acopera-l apoi cu o cuvertura frumoasa si colorata, asezoneaza-l cu un rand de perne si cu o cuvertura placuta la atingere si bucura-te de dormitorul de vara pe care ti l-ai amenajat fara ajutor, in care vei putea dormi in noptile sufocante ale verii si lenevi pe timpul zilei, citind o carte sau rasfoind o revista.

Muta-ti biroul in natura

Daca lucrezi de acasa si obisnuiesti sa-ti petreci multe ore in fata calculatorului, cu siguranta vei avea mai mult spor daca vei munci in afara apartamentului, adica in balconul acestuia. Intr-una dintre extremitatile unui balcon mic si ingust de bloc incape cu usurinta un birou mic, deasupra caruia pot fi montate cateva polite si tot iti va mai ramane loc si pentru a aduce in decor cel putin un fotoliu in care sa te poti afunda in lectura.

Intr-un dintre imaginile de mai jos vei gasi chiar si o idee de amenajare a doua spatii de lucru intr-un singur balcon de apartament, doar ca pentru punerea ei in aplicare ar trebui sa proiectezi un birou la comanda, cu un blat de lucru ingust si prelung, pe care sa incapa doua laptopuri si care sa permita aducerea in decor si a doua scaune de birou.

Semineul – un element de lux cu puternic aport decorativ

Daca insa vrei ceva mai mult decat toate ideile enumerate mai sus, monteaza intr-un colt al balconului un semineu pe bioetanol. Rolul acestuia este unul pur decorativ, asa ca nu-ti face griji in privinta evacuarii fumului sau altor complicatii. Si culmea, un astfel de accesoriu ornamental nici nu este foarte scump; pe piata existand modele ale caror preturi pornesc de la 150 lei.

Flori, accesorii si elemente decorative

Indiferent de decizia pe care o vei lua, de functia pe care o va capata balconul tau dupa ce va fi supus reamenajarii, nu uita sa completezi imaginea finala a acestuia cu accesorii, decoratiuni, textile si multe, multe flori. Datorita acestor elemente noul spatiu de relaxare amenajat in exteriorul apartamentului va capata un aer de camin familiar si confortabil, care te va ajuta sa te relaxezi pe deplin.