Cum să miroşi bine toată ziua

Pe lângă soare cât e ziua de lungă și temperaturi ridicate, vara vine la pachet și cu transpirație excesivă, indiferent că stai la o terasă, la o nuntă în aer liber sau lenevești pe plajă. Pentru ca aceasta să nu-ți dea bătăi de cap, ține cont de câteva sfaturi.

23 iun. 2016, 12:22
Cum să miroşi bine toată ziua

Folosește deodorant de cu seara

Dacă utilizezi antiperspirant (care blochează atât sudoarea, cât și mirosul neplăcut), folosește-l seara, spune dermatologul Lauren Eckert Ploch, purtător de cuvânt al Academiei Americane de Dermatologie. Antiperspirantele au în compoziția lor aluminiu, care are ca rol astuparea glandelor sudoripare. Folosindu-l încă de la orele serii (când nu mai transpiriabundent), ajuți produsul să-și facă mai bine efectul. Folosește-l și dimineața, după duș.

Citeşte şi Cum să scapi de transpiraţia excesivă şi urât mirositoare

Aplică deodorant pe pielea bine uscată

Dacă se poate, așteaptă aproximativ 15 minute după duș înainte de a folosi antiperspirantul, sugerează specialiștii. În cazul în care ești în întârziere, folosește foehnul timp de zece secunde pentru a accelera procesul de uscare înainte de aplicarea produsului.

Caută produse cu 20% aluminiu

Dacă transpirația îți dă în continuare bătăi de cap, o soluție la-ndemână sunt deodorantele care au o concentrație de 20% aluminiu. Pe lângă asta, aceste produse au ingrediente de hidratare, care ajută la estomparea rănilor ce pot apărea după ce te epilezi.

Încearcă un produs antibacterian de mâini

Te-ai târziu târziu, urmează să ai o întâlnire și ai stat mult în autobuz? Dacă nu ai la tine șervețele umede și un deodorant, poți apela la o soluție pe termen scurt: folosirea unui produs antibacterian de mâini în locul antiperspirantului.

Spală-te cu un produs ce conține peroxid de benzoil

Transpirația în sine nu miroase, ci bacteriile de pe piele fac asta. Ingredientele antibacteriene pot  îmbunătăți mirosul corpului. Medicii dermatologi recomandă utilizarea unui produs de spălare pe bază de peroxid de benzoil dacă simți nevoia de protecție suplimentară. Un astfel de produs poate usca foarte tare pielea și chiar albi țesăturile, așa că ar fi bine să folosești unul care are peroxid de benzoil în concentrații mai mici de 10%.

Iată câteva metode inedite ca să elimini mirosurile neplăcute.