Cum să opreşti răceala de la primele semne ale declanşării ei

Un adult raceste in medie o data – de doua ori pe an. O infectie a tractului respirator superior dureaza, in medie, 10 zile. Insa, daca la primele semne de raceala iei masuri, vei suporta mai usor simptomele bolii.

22 oct. 2013, 06:34
Cum să opreşti răceala de la primele semne ale declanşării ei

Iata cateva moduri ca sa opresti o raceala de la primele semne ale declansarii ei:

Ia zinc. Studiile de specialitate releva faptul ca zincul luat din prima zi in care au aparut simptomele de raceala reduce atat severitatea bolii, cat si durata ei.

Fii zen. Cand esti stresat, sistemul imunitar este slabit si nu va reactiona prompt la infectiile virale sau bacteriene. Specialistii spun ca meditatiile zilnice reduc incidenta, durata si severitatea unei raceli cu 35-60%.

CITEŞTE ŞI: Alimente de mâncat neapărat atunci când eşti răcit

Hidrateaza-te. Consumul mare de apa iti hidrateaza si mucoasele nazale si astfel vei elimina mai usor particulele de bacterii care patrund in nari.

Fa gargara. Trucul bunicilor cu gargara chiar are efect. Atunci and esti racit, daca faci gargara, vei reusi sa elimini cateva dintre elementele daunatoare aflate in gat.

Ia probiotice. In studiile de specialitate, cercetatorii au demonstrat ca suplimentele cu probiotice scurteaza durata unei raceli de la 6 la 4 zile, iar simptomele sunt de pana la 3 ori mai blande.

Citeste mai multe pe sfatulparintilor.ro