Cum să păstrezi aerul curat în casă

Aerul dintr-o casă este de două până la de cinci ori mai poluat decât aerul de afară. Cel puţin aşa susţin statisticile Agenţiei Americane de Protecţie a Mediului. Aerul de o slabă calitate dintr-o locuinţă poate pune în pericol sănătatea familiei care locuieşte acolo, ca atare este foarte important să păstrezi casa curată şi bine ventilată.

31 iul. 2014, 20:37
Cum să păstrezi aerul curat în casă

Aerul din casa poate fi contaminat cu poluanti foarte periculosi ce pot ameninta viata celor care locuiesc in casa respectiva.

– monoxidul de carbon – 400 de oameni mor anual (statistici din Statele Unite) si mii de persoane sunt intoxicate din pricina monoxidului de carbon.

– fumat pasiv: 7.500-15.000 de copii sunt spitalizati annual din pricina problemelor de tract respirator cauzate de fumatul pasiv. Nu numai copiii sunt supusi riscului, ci si adultii in varsta sau cu probleme cardiovasculare.
Iata cateva sfaturi ale Asociatiei Americane de lupta impotriva bolilor la plamani pentru a purifica aerul din casa.

1. Nu permite fumatul in casa

Nu lasa pe nimeni sa fumeze in casa ta. Nu exista niciun „nivel” sigur in ceea ce priveste fumatul pasiv. Roaga-ti vizitatorii fumatori sa fumeze afara.

2. Instaleaza-ti detector de monoxid de carbon

Mii de oameni au nevoie de ingrijiri medicale, iar multi dintre ei nu mai supravietuiesc in urma intoxicatiilor cu monoxid. Simptomele intoxicarii cu monoxid de carbon sunt asemanatoare gripei, insa daca mai multi membri ai familiei, inclusiv animalele de companie manifesta aceste tulburari, este posibil sa ai probleme in casa cu emanatiile de monoxid. Un detector te poate ajuta sa stai linistit.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro

Citeşte şi Cele mai frecvente greşeli când faci curat