Cum să previi bolile de stomac în mod natural

Tranzitul intestinal lent poate favoriza apariţia unor boli grave, precum cancerul de colon. E bine de știut că 80% din problemele digestive pot fi evitate printr-o alimentaţie echilibrată. Există câteva alimente care te ajută să ai un stomac sănătos.

RomaniaTV.net
28 iul. 2016, 08:01
Cum să previi bolile de stomac în mod natural

Aloe vera

Sucul de aloe vera poate fi folosit în special pentru tratatea arsurilor, a rănilor deschise, ulcerelor și infecțiilor.

Datorită conținutului său enzimatic, aloe vera are proprietăți antifungice și antibacteriene. De asemenea, planta are efecte antiinflamatoare și tratează cu succes diferite afecțiuni digestive: ulcer, colită, boala Crohn, constipație, reflux gastroesofagian sau infecții parazitare.

Apă de cocos fermentată

Dacă nu vrei să ai probleme cu stomacul, specialiștii recomandă să incluzi în alimentația ta și apa de cocos fermentată.

Se spune despre ea că este o băutură probiotică bogată în enzime, care echilibrează nivelul de bacterii din stomac și ajută la curățarea ficatului.

De asemenea, apa de cocos curăță pereții intestinelor și îi protejează  împotriva infecțiilor cu agenți patogeni periculoși precum E coli, salmonella și alți paraziți. În plus, consumată în fiecare zi, întărește sistemul imunitar, previne gonoreea, combate bacteriile care cauzează infecții în tractul urinar, problemele gingivale și virusurile care cauzează infecții ale sistemului respirator.

Citeşte şi  Cele mai bune ceaiuri pentru stomac

Semințe de in

Infuzia din semințe de in este un remediu excelent pentru vindecarea colonului, mai ales dacă suferi de sindromul colonului iritabil. Semințele de in reprezintă o sursă excelentă de fibre solubile și acizi grași Omega 3, care asigură o barieră de protecție a sistemului digestiv.

În plus, semințele de in mai conțin glucide, celuloză, proteine, săruri de potasiu şi magneziu, ulei, vitamine E, F, mucilagii, acid galacturonic, lipide formate din acizi graşi mononesaturaţi (acid oleic) şi polinesaturaţi (acid linoleic şi linolenic).

Varză roșie

Un aminoacid conţinut de varza ro­şie, numit glutamină, stimulează refacerea, creşte­rea şi dezvoltarea normală a celulelor ce alcătuiesc ţe­su­tul protector care „căptuşeşte” stomacul şi intestinul subţire.

În cazul constipației, cel mai simplu tratament este con­sumul de varză roşie murată, măcar 200 g pe zi. În varza murată se găsesc aşa-numitele „bacterii priete­noase”, care combat afecțiunea, prin reglarea florei intestinale. Totodată, varza murată este bogată în fibre ali­mentare, de unde şi efectul ei de „mătură” a colo­nului, din care extrage prin absorbţie toate reziduurile şi apoi ajută la eliminarea lor promptă.

O cură cu suc proaspăt de varză ro­şie, din care se bea câte un litru pe zi, contribuie la stoparea şi chiar intrarea în remisie a diferitelor forme de cancer care afectează stomacul.

Află ce remedii naturiste pot calma arsurile stomacale AICI