Cum să recunoşti de ce plânge un bebeluş: durere, frică, furie, foame?

"Plange bebe!!" – iata prima mare grija a unei proaspete mamici. Cata frustrare traieste un parinte al carui bebelus plange; nu stii cauza ca sa stii ce sa ii faci, uneori indiferent cum actionezi, el tot plange. Pentru un parinte este important sa invete cat mai repede cum sa recunoasca motivele plansului copilului mic, cat timp plansul este unica forma de comunicare pe care acesta o are la dispozitie pentru a-si transmite nevoile si emotiile.

27 feb. 2015, 21:21
Cum să recunoşti de ce plânge un bebeluş: durere, frică, furie, foame?

Este important pentru proaspetii parinti sa invete repede cum sa deosebeasca tipurile de plans ale bebelusului lor, ca sa fie stapani pe situatie, sa isi pastreze calmul, sa ii fie copilului de un real folos, sprijin afectiv, alinare a suferintei si redarea starii de bine cat mai rapid. Cu siguranta ca un parinte nestiutor si panicat nu e de folos celui mic, prelungindu-i starea.

Cercetatori spanioli au studiat acuratetea pe care o au adultii in a recunoaste cauzele plansului la bebelusi, in functie de reactia lor si a celor mici. Felul in care isi misca ochii bebelusul, dinamica plansului sau miscarile muschilor fetei joaca un rol cheie in recunoastere si nu este deloc usor sa diferentiezi tipurile de plans in functie de tipurile de nevoi, fizice sau emotionale ale micii fiinte.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.