Cum să-ţi ajuţi copilul să-şi dezvolte personalitatea

Personalitatea copilului se formează în primele luni de viaţă. Însă, între 3 şi 5 ani, personalitatea copilului cunoaşte una dintre cele mai mari etape de dezvoltare.

26 apr. 2017, 20:30
Cum să-ţi ajuţi copilul să-şi dezvolte personalitatea

Exprimarea de sine cu putin autocontrol

Intre 3 si 5 ani copiii se simt confortabil cu ideea exprimarii de sine in cuvinte. Ei incep sa se bazeze mai mult pe fortele proprii in a spune ce-si doresc si mai putin pe altii. In aceasta perioada copiii ar trebui sa invete si cum sa se calmeze atunci cand sunt incantati, speriati, nervosi, suparati etc. Tot in perioada 3-5 ani, copiii invata cum sa-si construiasca increderea de sine, pe masura ce acumuleaza experiente noi.

La varsta de 5 ani, copiii incep sa-si dea seama despre propriile nevoi si sentimente, incep sa-si arate afectiunea, „jongleaza” cu a fi nazdravan si a fi foarte cooperant.
Iata mai jos cum sa-ti ajuti copilul sa-si dezvolte personalitatea.

Desi personalitatea copilului se dezvolta natural, parintii pot face o multime de lucruri pentru a contribui la transformarea copilului.

Copilul este unic

Reaminteste-i copilului tau, dar si tie, ca este unic. Fiecare copil are propriile caracteristici si este diferit de ceilalti copii, inclusiv fratii si/sau surorile sale. Personalitatea copilului se dezvolta scotandu-i in evidenta calitatile si mai putin defectele.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.