Cum să-ţi alegi draperiile

Probabil marea majoritate ştiţi că alegerea draperiilor care vă vor decora căminul necesită o investiţie deloc de neglijat. Pentru a face alegerea corectă, tot ce aveţi de făcut este să ţineţi cont de o serie de factori pe care vom încerca să îi trecem în revistă în cele ce urmează.

RomaniaTV.net
19 sept. 2014, 20:20
Cum să-ţi alegi draperiile

Rolul draperiilor din living este in primul rand decorativ. Acestea pot fi asortate cu mobilierul sau covorul, dar totodata puteti alege sa fie in contrast cu restul obiectelor decorative. Tinand cont de faptul ca livingul este camera principala, alegeti intotdeauna materiale de inalta calitate, chiar daca suma investita poate fi sensibil mai mare. Ca si material recomandat, pentru sufragerie se preteaza de minune catifeaua sau satinul.

Cand va alegeti draperiile pentru dormitor tineti cont de faptul ca materialul din care acestea sunt confectionate nu trebuie sa permita trecerea luminii in camera. Acest lucru asigura in primul rand intimitatea de care cu totii vrem sa ne bucuram. Evident, nici aici nu trebuie facut rabat de la calitate.

Pentru a decora camerele copiilor, putem alege modele in culori vesele, eventual cu imprimeuri. Copilul tau va fi incantat sa isi regaseasca eroul din povesti imprimat pe draperie.

Nici alegerea draperiilor pentru bucatarie nu e tocmai un lucru usor. Aici cuvantul de ordine trebuie sa fie simplitatea. In nici un caz nu alegeti pentru aceasta incapere draperii din materiale pretentioase. Optati pentru storuri romane, draperii din materiale rezistente la umezeala si la abur sau draperii realizate din materiale ignifugate, daca locul de gatit este situat in proximitatea acestora.

Citeşte mai multe pe sfatulparintilor.ro.