Cum să-ţi educi fiica să aibă încredere de sine şi să fie cu adevărat fericită

Nu e foarte usor sa fii fata in zilele noastre. In media se imprima ideea ca o fata ar trebui sa fie subtirica si frumusica, dar este ceva rau sa faci parada din asta. Cat priveste inteligenta, o fata trebuie sa fie desteapta, sa ia note bune la scoala, dar sa nu faca pe isteata.

22 oct. 2018, 07:45
Cum să-ţi educi fiica să aibă încredere de sine şi să fie cu adevărat fericită

Iar statisticile sunt ingrijoratoare. La varsta adolescentei, fetele au mai putina incredere de sine decat baietii.

Iata 6 strategii care te vor ajuta sa educi o fata care sa fie fericita si sa aiba incredere de sine.

1. Arata-i ce inseamna sa fii o femeie puternica si independenta

Iar cel mai bun exemplu esti chiar tu. Nu poti avea o fata cu incredere de sine, puternica si independenta, daca tu insati nu esti asa. Fa-ti fiica constienta de propria valoare, de propriile-i talente. Profita de fiecare oportunitate de a-i arata alte exemple feminine de succes.

Tu, ca mama, trebuie sa-ti urmaresti interesele, pasiunile. Vorbeste pozitiv despre corpul tau. Nu insulta niciodata o alta femeie din cauza modului in care arata.

2. Incurajeaz-o sa aiba teluri inalte

Invata-ti fiica de mica despre cum sa-si propuna teluri cat mai inalte. Barbatii si femeile deopotriva sunt capabili sa aiba o cariera de success, pasiuni pe care sa le urmeze, performante pe care sa le atinga.

3. Incurajeaz-o sa ia parte la o varietate de actiuni

Ajuta-ti fiica sa se dezvolte din punct de vedere intellectual, social si sportive. Daca arata interes pentru un anumit tip de activitate (chiar daca pare „de baiat”), las-o sa incerce. Incurajeaz-o sa participle la actiuni de grup. O va ajuta pe fata ta sa lege prietenii si sa dezvolte relatii sanatoase.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.