REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2018. Cum se calculează MEDIA DE ADMITERE la liceu. FORMULA DE CALCUL pentru 2018

Daca te-ai intrebat cum se calculeaza media de admitere la liceu, citeste in continuare.

20 iun. 2018, 03:23
REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2018. Cum se calculează MEDIA DE ADMITERE la liceu. FORMULA DE CALCUL pentru 2018

Cum se calculeaza media de admitere la liceu. Media de admitere, in baza careia se va face inscrierea la liceu a absolventilor clasei a VIII-a, se calculeaza ca medie ponderata intre media generala obtinuta la examenul de evaluare nationala, care are o pondere de 80%, si media generala de absolvire a claselor V-VIII, care are o pondere de 20% in calculul mediei de admitere. 

Cum se calculeaza media de admitere la liceu. Formula de calcul a mediei de admitere la liceu 2018 

MA = 0,2 x ABS + 0,8 x EN

MA = media de admitere;

ABS = media generala de absolvire a claselor V-VIII;

EN = media generala obtinuta la examenul de evaluare nationala, clasa a VIII-a 

Pentru absolventii din promotiile de pana in anul 2009 inclusiv, in media de admitere, media generala obtinuta la Evaluarea Nationala se va inlocui cu media de la examenul de capacitate, pentru absolventii de pana in anul 2003 inclusiv; cu media la teste nationale, pentru absolventii din promotiile 2004-2007; cu media la tezele cu subiect unic sustinute in clasa a VIII-a pentru absolventii din promotiile 2008 si 2009.

Pentru absolventii din promotiile 2008 si 2009, media generala la tezele cu subiect unic se calculeaza ca medie aritmetica, cu doua zecimale, fara rotunjire, din notele obtinute la tezele cu subiect unic sustinute in clasa a VIII-a. Nota la fiecare din tezele cu subiect unic sustinute in clasa a VIII-a, care se ia in calculul mediei generale la tezele cu subiect unic, este media aritmetica, cu doua zecimale, fara rotunjire, din notele acordate de cei doi profesori evaluatori.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

 

Rezultate Evaluare Nationala 2018. Afla NOTELE! 

Marti 19 iunie 2018 este ziua in care site-ul Ministerului Educatiei – EDU.RO – publica rezultate Evaluare Nationala 2018. Poti verifica ce nota ai luat AICI. Afla in continuare cum poti face contestatie.

Rezultate Evaluare Nationala 2018. Cum poti face contestatie

Contestatiile pot fi depuse intre orele 14:00 si 19:00, iar rezultatele finale vor fi afisate sambata, 23 iunie 2018.

Conform Ministerului Educatiei, nu mai putin de 150.310 de candidati sunt inscrisi la Evaluarea Nationala, iar cei care doresc sa depuna contestatie pentru nota la Evaluarea Nationala trebuie sa completeze o cerere adresata presedintelui comisiei de contestatii in care vor cere reexaminarea lucrarii. Acest lucru se va face imediat dupa afisarea rezultatelor, adica pe 19 iunie. Pe 23 iunie, insa, vor fi afisate rezultatele finale la Evaluarea Nationala.

Candidatul major si parintii/reprezentantii legali ai candidatului minor pot solicita comisiei judetene/a municipiului Bucuresti de organizare a evaluarii nationale sa vada lucrarea/lucrarile proprie/proprii a/ale propriului copil numai dupa afisarea rezultatelor finale dupa contestatii. La vizualizarea lucrarii/lucrarilor, candidatul minor trebuie sa fie insotit obligatoriu de un parinte/reprezentant legal. 

Evaluarea initiala

In procesul de evaluare initiala a lucrarilor scrise si de rezolvare a contestatiilor, in cazul in care diferenta dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult 0,50 puncte, notele obtinute se trec, pe fiecare lucrare in parte, cu cerneala rosie, de catre profesorii evaluatori, dupa ce este verificata concordanta cu borderourile individuale, si se semneaza de acestia. Nota finala se trece pe lucrare, in prezenta profesorilor evaluatori, de catre presedintele comisiei. Presedintele comisiei calculeaza nota finala, ca medie aritmetica cu doua zecimale a notelor acordate de evaluatori, fara rotunjire si semneaza.

In cazul in care diferenta intre notele acordate de cei doi evaluatori este mai mare de 0,50 puncte, lucrarea va fi recorectata de alti doi profesori evaluatori numiti de presedintele comisiei. Nota rezultata in urma reevaluarii este nota care se trece pe lucrare si reprezinta nota finala. Sub nota semneaza cei patru evaluatori si presedintele comisiei. Numarul pachetului si numarul de ordine al lucrarilor care necesita a treia evaluare sunt consemnate intr-un proces-verbal, semnat de cei amintiti anterior. 

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.