Cum se împart banii la rectificarea bugetară. Ce măsuri ia premierul

Măsuri importante promise românilor depind de rectificarea bugetară. Nu toate promisiunile Executivului au fost prinse în bugetul pe anul acesta, aşa că guvernul trebuie să jongleze cu banii. Salariile majorate din administraţie, voucherele de vacanţă sau echiparea Poliţiei cu maşini noi sunt doar câteva din zonele în care e nevoie de fonduri suplimentare.

25 iul. 2017, 08:08
Cum se împart banii la rectificarea bugetară. Ce măsuri ia premierul

Proiectul de rectificare este un proiect destul de important la care se lucrează acum la Ministerul de Finanţe. Sunt mai multe măsuri cae ar trebui să fie implementate şi depind de felul în care se împart banii acum, la jumătatea anului.

Vorbim despre salariile care au fost modificate prin legea salarizării. Dacă ar fi să existe calcule noi la consiliile locale şi să se facă o nouă grilă pentru administraţia publică locală, primăriile şi consiliile judeţene au nevoie de fonduri în plus.

Voucherele de vacanţă nu au fost prinse în buget şi trebuie să se aloce sume de bani pentru ele.

Bursele pentru studenţi.

Şi parlamentarii au rămas fără bani. Pensiile speciale nu se plătesc şi este nevoie ca executivul să aloce mai mulţi bani către Camera Deputaţilor şi Senat.

Este nevoie de 4000 de persoane angajate în poliţie şi de achiziţionarea a 10.000 de maşini.

Mai este nevoie de modernizarea sistemului de intevenţie.

Citeşte şi Premierul Mihai Tudose a discutat cu reprezentanţii CSM pentru a discuta despre investiţiile necesare în domeniul justiţiei

Premierul Mihai Tudose a declarat, marți, că rectificarea bugetară va fi pozitivă. „De unde ați mai scos-o că va fi negativă (rectificarea bugetară — n.r.)? E posibil orice. Eu vă spun că va fi o rectificare pozitivă”, a declarat premierul, întrebat de presă dacă rectificarea bugetară ar putea să fie una negativă.

Mihai Tudose a participat, marți, la TNB, la evenimentul organizat cu prilejul lansării de către Philip Morris International în România a proiectului „Together for Romania”.