Cum se înfaşă CORECT un bebeluş

Cum se înfășa CORECT un bebeluș. Înfășatul este una dintre abilitățile-cheie pe care va trebui să ți le dezvolți că părinte. Pe scurt, e vorba de o tehnică specială de învelire a bebelușului într-o pătură sau într-un scutec, în așa fel încât micuțul să beneficieze de căldură și de siguranță.

09 dec. 2018, 07:54
Cum se înfaşă CORECT un bebeluş

Infasatul este una dintre tehnicile de calmare la care poti recurge cand bebe are colici. Poti folosi metoda si cand doresti sa il adormi mai repede sau sa-l linistesti din plans. Pentru ca sta bine „impachetat”, bebelusul e protejat de reflexul de tresarire. Acesta este principalul motiv pentru care bebelusii se trezesc din somn. De asemenea, infasatul ii ofera caldura de care bebelusul are nevoie. 

Cum se infasa CORECT un bebelus. Avantajele infasatului

Daca urmeaza sa devii mamica, probabil ca nu vei pleca din maternitate fara ca o asistenta sa te invete cum sa-ti infesi micutul. De altfel, aceasta tehnica este recomandata cu precadere in primele zile de viata ale bebelusului, ca sa poata sta la caldura pana cand i se echilibreaza temperatura corpului.

Inainte de a-ti infasa micutul, asigura-te ca nu ii este foame si ca abia a fost schimbat, pentru ca altfel iti va fi greu sa-l „despachetezi” ca sa-i pui un scutecel nou. Infasatul te va ajuta sa calmezi bebelusul cand este supra-stimulat sau cand are nevoie sa simta din nou protectia si apropierea de care avea parte in burtica.

E foarte important sa inveti cum se infasa in mod corect un bebelus.

Daca il infesi prea strans si ii tragi picioarele in jos prea tare, e posibil sa-i afectezi incheieturile si cartilajul moale de la solduri, acest lucru ducand la displazie de sold – o afectiune destul de obisnuita la nou-nascuti. Pentru a preveni displazia de sold cand il vei infasa pe micut, asigura-te ca lasi suficient spatiu de miscare pentru picioruse. Ai grija ca bebelusul sa poata indoi picioarele si sa le miste in lateral.

Dupa ce puiul tau implineste o luna, e indicat sa il infesi numai cand doarme, mai ales daca observi ca infasatul il ajuta sa doarma mai bine. Statul nemiscat, intr-o pozitie fixa, cat timp e treaz poate interfera cu dezvoltarea mobilitatii. Cand micutul nu mai vrea sa fie infasat, iti va da de veste prin plans sau prin zvacniri ale corpului.  Acestea este principalul semn ca poti renunta la infasare.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.