Cum se obţine PERMISUL AUTO în diferite state ale lumii. Ţările în care nu dai nici măcar un TEST

Rregulile legate de modul în care se poate obține permisul sunt de o uimitoare diversitate. În unele ţări nu se dă niciun examen, iar în altele se dau chiar și patru probe de teren, inclusiv una de noapte.

26 nov. 2017, 08:48
Cum se obţine PERMISUL AUTO în diferite state ale lumii. Ţările în care nu dai nici măcar un TEST

În lume, tendința ultimilor ani a fost ca testele de obținere a permisului să se înăsprească, mai ales în țările mai sărace unde examenele erau foarte simple.

Atenţie, ŞOFERI! Lista bolilor care te lasă FĂRĂ PERMIS

În Mexic și acum exisă locuri în care nu se dă practic examen, ci doar se plătește o taxă, iar în țări precum India și Egipt abia în ultimii ani s-au introdus și teste practice mai complexe, totul fiind până acum o formalitate. Honduras este una dintre țările în care obținerea permisului este o formalitate, în timp ce Nigeria, o țară uriață, a introdus abia de curând probele practice.

Veste TERIBILĂ pentru cei care vor să ia PERMISUL AUTO. Este OFICIAL

În China sunt provincii în care nici o zecime dintre candidați nu trec testul teoretic, care conține 100 de întrebări la care trebuie dat răspunsul în 45 de minute, iar pentru a trece să răspunzi corect la 90% dintre întrebări. În zone precum Shenzen doar 4% dintre candidați trec testul. În Brazilia candidații trebuie să treacă și teste psihologice.

Finlanda este una dintre țările în care este cel mai complicat să obții permisul. Există inclusiv teste practice de condus noaptea, iar prețul întregului procedeu poate ajunge și la 2.000 de euro. Când îți iei permisul îl primești pe o perioadă provizorie de doi ani și, dacă nu ai incidente sau amenzi, perioada provizorie nu se prelungeste și ți se acordă permisul standard. La fel este şi în Australia, unde cei care sunt în perioada de probă nu au voie să depășească 80 km/h. În Noua Zeelandă, proaspeții șoferi pot conduce doar între orele 5:00 și 22:00.

Vrei să iei permisul? Află aici lucruri pe care nu ţi le spune nimeni la şcoala de şoferi

În SUA legile diferă mult de la stat la stat. În unele, adolescenți de 14 ani pot obține un permis provizoriu, în timp ce în altele acest lucru se întâmplă abia la 17 ani.

Rusia a stârnit în 2015 uriașe controverse când a pus diverse minorități sexuale pe lista celor care nu pot să obțină permisul. Transgenderii, fetişiştii și travestiții nu pot deveni șoferi!