Cum se păcălesc românii cu loteriile internaţionale. Autorităţile avertizează că RISCĂ PUŞCĂRIA

Câştigurile uriaşe de la loteriile internaţionale sunt un magnet pentru escroci. Românii care vor să se îmbogăţească peste noapte pot să cadă foarte uşor în plasa lor. În schimbul unor sume modice trimise unor necunoscuţi, unele site-uri din mediul online românesc promit să împartă apoi câştigul cu românii. Întreaga operaţiune este nu numai riscantă, ci chiar ilegală, avertizează autorităţile, potrivit România TV.

RomaniaTV.net
14 iun. 2014, 09:08
Cum se păcălesc românii cu loteriile internaţionale. Autorităţile avertizează că RISCĂ PUŞCĂRIA

Euromillions este o loterie internaţională care acordă premii de zeci şi chiar sute de milioane de euro norocoşilor câştigători. Locuitorii a doar nouă ţări din Europa pot participa la această loterie, iar România nu este inclusă în această listă.

Au apărut, însă, site-uri care le promit românilor că şi norocul lor se poate schimba. Tot ce trebuie să faceţi pentru a participa la Euromillions este să trimiteţi o sumă de bani unui rezident din ţările participante.

Cu greşeli gramaticale nenumărate, litere de toate culorile, şi exemple mai mult sau mai puţin reale, aceste site-uri le promit românilor îmbogăţirea la loterii internaţionale.

Autorităţile anunţă însă românii care trimit bani către astfel de concursuri că riscă nu numai să-i piardă ci şi să aibă probleme cu legea. Orice organizare sau participare la jocuri de noroc online în ţara noastră este ilegală.

„Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 6 ani a oricărei persoane care participă la jocuri de noroc neautorizate pe teritoriul României. În România nu există nicio autorizaţie valabilă pentru organizarea de jocuri de norc on-line”, se arată pe site-ul ONJN.GOV.RO.

Sute de români au rămas cu banii luaţi prin această metodă de înşelăciune.