Cum sunt trataţi oamenii din puşcărie: Mâncare servită în camere, Jilava nu are sală de mese VIDEO

17 deţinuţi într-o celulă de 20 de metri pătraţi şi mâncare ţinută chiar lângă toaletă. Este realitatea descoperită de echipa România TV care a filmat în celulele deţinuţilor de la Jilava.

31 ian. 2017, 17:05
Cum sunt trataţi oamenii din puşcărie: Mâncare servită în camere, Jilava nu are sală de mese VIDEO

Dincolo de poarta mare de tablă începe adevărata lume a deţinuţilor. Camere supraaglomerate, paturi pe trei etaje şi duşuri precum fostele băi comunale. Dimineaţa, oamenii stau chiar şi câte o oră la rând pentru a intra la toaletă, iar sală de mese nu există.

Laurenţiu este unul dintre puţinii deţinuţi care beneficiaza de cei patru metri pătraţi recomandaţi de CEDO, după ce a câştigat dreptul în instanţă. El stă în celulă cu încă doi colegi.

„Gandaci in penitenciar nu mai sunt, se face dezinsectie. M-am imbolnavit de hepatita, am cerut sa fiu consultat. Nu mi s a acordat acest drept, sunt bolnav de inima doua infarcturi”, a spus bărbatul, potrivit România TV.

În Penitenciarul Jilava sunt acum 1272 de deţinuţi, dar din punct de vedere al spaţiului minim recomandat, gradul de ocupare este de aproape 200 la sută.