Cum te poate salva designul casei de hoţi

Un politist din Coral Springs, o suburbie a orasului american Miami, atrage atentia ca designul unei locuinte, cu precadere al caselor, poate atrage hotii ca un magnet. Totusi, expertii fac o serie de recomandari astfel incat designul casei sa nu fie doar o usa deschisa pentru infractori, dar si un mijloc de protectie.

08 mai 2015, 12:14
Cum te poate salva designul casei de hoţi

Un prim pas ar fi ingrijirea gardurilor vii din jurul casei astfel incat acestea sa nu aiba o inaltime mai mare de un metru. Chiar daca unii proprietari vad in acest tip de vegetatie un mijloc sigur de a-si asigura un anumit nivel de intimitate, gardurile vii sunt locuri optime in care o persoana cu ganduri rele se poate ascunde. Portile din grilaj nu are trebui acoperite integral cu folii din plastic, asa cum unii proprietari obisnuiesc tocmai pentru a-si proteja intimitatea, pentru a lasa macar o nisa de acces vizual dinspre strada.

Greu de crezut, dar si aspectul cromatic al casei poate ajuta la prevenirea unui furt din locuinte. Glen Roberts recomanda proprietarilor sa isi vopseasca usa de la intrare intr-o culoare puternica, precum rosul aprins. Aceasta nuanta atrage privirea trecatorilor si, in cazul in care cineva ar incerca sa patrunda in casa prin efractie, el ar putea fi observat mai usor de trecatori sau soferi.

O alta recomandare, clasica deja, este ca jaluzelele sa fie trase. 

Mai multe detalii pe casepractice.ro