Cum tratăm febra în cazul copilului de 1 an

Febra este modalitatea prin care corpul se lupta cu "intrusul", fie ca este vorba despre o infectie sau un virus. Si nu este deloc o experienta tocmai placuta. Iata ce trebuie sa stii atunci cand te confrunti cu febra in cazul copilului de 1 an.

RomaniaTV.net
06 dec. 2018, 08:27
Cum tratăm febra în cazul copilului de 1 an

Sa intelegem febra

Atunci cand puiul tau face febra, inseamna ca organismul lui produce mai multe celule albe si, mai ales, anticorpi care sa lupte cu acel vizitator nedorit. Tot mai multe studii au aratat ca nu ar trebui sa fim stresati atunci cand copilul face febra. Atata timp cat febra nu este prea mare si vedem ca nu-i aduce niciun disconfort copilului, nu ar trebui sa ne alarmam.

Ce putem face?

    Sa ne pastram calmul. Sa ii oferim copilul cat mai multe lichide: sa fie alaptat mai des, daca este cazul, sa consume mai mult lapte (formula), supe, ceaiuri neindulcite si apa din plin!

    Dezbraca-l, hainutele ii pot supraincalzi corpul, mentinand starea febrila

    O baie cu apa calduta sau impachetari si comprese aplicate

    Daca observam ca febra ii aduce disconfort copilului, incat nu doreste sa manance, sa consume apa, sa doarma sau sa se joace, administreaza-i antitermice, conform indicatiilor pediatrului. Intodeauna verifica de doua ori, ca sa fii sigura ca-i oferi doza corecta!

Citeste continuarea in superbebe.ro