Cum va fi vremea de CRĂCIUN şi REVELION

Meteorologii anunţă veşti lune pentru sfârşitul de toamnă. Ţara noastră se va afla sub influenţa unei mase de aer mai cald, iar în unele zone ale ţării precipitaţiile vor fi destul de slabe cantitativ. Iarna îşi va intra în drepturi avea în luna februarie, când se aşteaptă temperaturi scăzute şi viscol.

17 oct. 2014, 15:10
Cum va fi vremea de CRĂCIUN şi REVELION

Meteorologii au realizat cele mai proaspete estimări ale temperaturii aerului din această toamnă şi din primele luni de iarnă. Astfel, potrivit datelor furnizate de o agenţie meteo din Franţa, în luna NOIEMBRIE, în nordul şi nord-estul României am putea avea parte de un regim al temperaturii aerului ceva mai ridicat decât în mod obişnuit, informează România TV. În ceea ce priveşte regimul precipitaţiilor, ţara noastră ar putea avea parte de un uşor excedent de precipitaţii în partea nordică, în timp ce în sud şi sud-est ne putem aştepta ca regimul să fie unul mai secetos.

În luna DECEMBRIE, estimările arată că în nordul, estul şi centrul am putea avea parte de temperaturi ceva mai scăzute decât în mod obişnuit. Ceva mai multe preciptaţii vor fi în partea de nord a ţării. Cel mai probabil, ninsorile îşi vor face apariţia în nordul ţării în luna decembrie.

Deşi ar trebui să fie din ce în ce mai frig pe măsură ce înaintăm spre mijlocul iernii, în IANUARIE, nordul, centrul şi vestul României se vor afla sub influenţa unor mase de aer mai cald, cu caracteristici de umezeală mai pronunţată. Preciptaţiile vor fi aproape de mediile multianuale, cu un uşor excedent în vest, nord şi centru.

În luna FEBRUARIE, spre România va veni un transport de aer din Rusia, ceea ce înseamă că vom avea iarnă adevărată. Astfel, februarie va fi luna care va marca temperaturi specifice de iarnă pentru zona ţării noastre, chiar dacă precipitaţiile vor fi mai sărace în această lună a anului.

CITEŞTE ŞI: Vine IARNA: Când va cădea prima zăpadă în oraşe